Gepubliceerd: 
Laatste update: 
28 mei 2013 08:12
28 mei 2013 12:50

LG niet blij met duopolie van Apple en Google

LG is niet blij met de machtsposities van Apple en Google en vindt dat er meer spelers op de smartphonemarkt nodig zijn.

Foto:  AFP

Dat laat Won Kim, Head of Europe Marketing, weten aan NUtech.nl.

"We zijn niet blij met het duopolie van Google en Apple", aldus Kim. "We zullen een derde besturingssysteem gaan gebruiken." 

Welke software LG gaat verwerken in de smartphones wil Kim niet zeggen, maar hij maakt wel duidelijk dat het niet om Windows Phone gaat. "Je moet denken aan systemen als Tizen of Firefox OS. We maken geen eigen software."

Android

Kim stelt dat LG het populaire Android voorlopig niet kan en zal negeren. Het lijkt er dus op dat LG kiest voor meerdere besturingssystemen. 

LG werkt ook nog aan een nieuwe tablet. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is tot nu toe niet erg actief geweest op de tabletmarkt, maar zegt interesse te hebben in de multiplatformtrend waarbij gebruikers telefoons, tablet en laptops gebruiken.

Kim bevestigt tegenover NUtech dat het gaat om een Androidtablet die nog dit jaar uit moet komen.

'Wauw-producten'

Kim belooft dat LG in de tweede helft van 2013 ook zal komen met 'wauw-producten'. Hij wil niet zeggen waar aan gedacht moet worden, maar stuurt wel richting de hardwarekant.

Op de vraag of het gaat om flexibele schermen wilde de marketingdirecteur niet in gaan. Hij stelt dat buigbare telefoons nog erg ver weg zijn, maar dat dit bijvoorbeeld wel iets is waarmee LG zich wil onderscheiden.

Hij noemde ook LG Display en LG Chemicals, twee takken van het bedrijf die door de mobiele afdeling gebruikt kunnen worden. Zo zouden schermen en accu's van LG onderscheidend kunnen zijn.

Geen groter scherm

LG zal in ieder geval niet met een telefoon met nog groter scherm komen. De LG Optimus G Pro heeft een 5,5 inch-scherm, maar een smartphone met een scherm van 6 inch of groter is volgens Kim te groot. Samsung en Huawei hebben wel dergelijke toestellen. 

Uit recent onderzoek blijkt dat telefoons groter dan 5 inch in Nederland nog niet erg populair zijn.

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Eerdere berichten

Eigen Street View-foto's

Google heeft Photo Sphere voor de iPhone uitgebracht. Met de app kunnen gebruikers zelf Street View foto's maken en op Google Maps delen.

Bekijk de app
Banner NUjournaal Tech

Ice Bucket Challange

Er staan bijna 2,5 miljoen Ice Bucket Challenge-video's op Facebook. Ook celebrities als Oprah en Justin Timberlake gooiden een emmer ijswater over hun hoofd om aandacht te vragen voor ALS.

De leukste video's

Bizarre toespraak

Voormalig Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft bij de persconferentie van basketbalteam Los Angeles Clippers weer een traditioneel opvallende toespraak gegeven.

Bekijk de toespraak

Win de Xperia Z2 Tablet

NUtech.nl organiseert weer een winactie op Facebook. Je maakt deze week kans op de Xperia Z2 Tablet die wij in onze review in juni al de mooiste Android-tablet van het jaar noemde.

Doe mee en win