Uitgegeven: 
Laatste update: 
23 juni 2012 22:40
24 juni 2012 16:15

Nederland wereldkampioen robotvoetbal

RIJSWIJK - Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft zaterdag op het WK in Mexico City de finale gewonnen.

Foto:  ANP

 Bekijk video

Het studententeam won met 4-1 van Iran. Teamleider Robin Soetens zei dolblij te zijn, na vier keer als tweede te zijn geëindigd.

De door de studenten gemaakte robots voetballen helemaal zelfstandig. Soetens: ''We hebben altijd te mooi willen spelen, maar nu hebben we echt geoefend op overspelen, het maken van een-tweetjes en positiespel.''

RoboCup

Het team doet al sinds 2005 mee aan de RoboCup. ''Nu hebben we echt wel laten zien dat Eindhoven bij de top hoort als het om roboticaonderzoek gaat'', aldus Soetens.

De robotvoetbalcompetitie is opgezet om het roboticaonderzoek te verbeteren. Achter de schermen van de Nederlanders staan 20 teamleden paraat: studenten, promovendi en wetenschappelijke staf.

Door: ANP  | Bekijk op de kaart
  • Deel

Eerdere berichten

Clippy is terug

Clippy, de gehate digitale assistent uit Microsoft Office in de vorm van een paperclip, duikt op in Windows Phone 8.1.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Foto's Amazon-telefoon

Amazon schijnt aan een smartphone te werken, het vermeende prototype is nu op uitgelekte foto's te zien.

Lees meer

Beste apps

Leeg razendsnel je overvolle inbox, laat je meeslepen in een zomiewereld, zie je hele dag in één oogopslag en geef de leukste feestjes met de beste apps van de week.

Bekijk de apps

Robotlaboratorium

Professor Stefano Stramigioli ontwikkelt op de Universiteit Twente futuristische robots. NUtech neemt een kijkje in zijn laboratorium.

Lees het interview