Gepubliceerd: 
Laatste update: 
23 juni 2012 22:40
24 juni 2012 16:15

Nederland wereldkampioen robotvoetbal

RIJSWIJK - Het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft zaterdag op het WK in Mexico City de finale gewonnen.

Foto:  ANP

 Bekijk video

Het studententeam won met 4-1 van Iran. Teamleider Robin Soetens zei dolblij te zijn, na vier keer als tweede te zijn geëindigd.

De door de studenten gemaakte robots voetballen helemaal zelfstandig. Soetens: ''We hebben altijd te mooi willen spelen, maar nu hebben we echt geoefend op overspelen, het maken van een-tweetjes en positiespel.''

RoboCup

Het team doet al sinds 2005 mee aan de RoboCup. ''Nu hebben we echt wel laten zien dat Eindhoven bij de top hoort als het om roboticaonderzoek gaat'', aldus Soetens.

De robotvoetbalcompetitie is opgezet om het roboticaonderzoek te verbeteren. Achter de schermen van de Nederlanders staan 20 teamleden paraat: studenten, promovendi en wetenschappelijke staf.

Door: ANP  | Bekijk op de kaart
  • Deel:

Eerdere berichten

The Last of Us

Voor iedereen die niet kon wachten om de beste PS3-game op Sony’s nieuwe console te spelen is er goed nieuws: The Last of Us Remastered is kundig en met veel liefde in een nieuw jasje gehesen.

 

Bekijk foto's en de review
Banner NUjournaal Tech

Daten met duiven

Veel vreemder dan Hatoful Boyfriend wordt het niet. In deze datingsimulator regel je als de enige vrouw op aarde afspraakjes met duiven. 

Lees meer

Xiaomi succesvol

Het Chinese smartphonemerk Xiaomi zou Apple in zijn thuisland in marktaandeel hebben ingehaald, en staat nu op een tweede plaats.

Lees meer

Gouden iPhone 6

De echte iPhone 6 komt pas in september, maar Online luxeretailer Brikk biedt alvast een 24-karaats gouden versie met een diamanten Apple-logo aan.

Lees verder en bekijk beeld