Free Record Shop gaat online-activiteiten uitbreiden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Free Record Shop gaat het assortiment uitbreiden met elektronische apparaten, die via internet verkocht worden.

Een testperiode wees uit dat de klanten van Free Record Shop daarvoor belangstelling hebben en daarom gaan we het aanbod uitbreiden, zegt Jeroen de Vink, die bij de winkelketen verantwoordelijk is voor de online-activiteiten.

Volgens De Vink wordt er nog steeds winst gemaakt op producten als cd's, dvd's en computergames, maar is de software geen groeimarkt.

Het is niet helemaal voor het eerst dat de winkelketen van Hans Breukhoven het scala verbreedt. In het verleden zijn ook al eens laptops en gameconsoles verkocht.

iPhone

Free Record Shop zoekt het vooral in producten die in het verlengde liggen van wat de winkel nu al te bieden heeft, zoals draagbare dvd-spelers en e-readers en spullen voor iPhone en iPod, maar denkt ook aan tablet-pc's en andere hardware.

Free Record Shop kondigt de uitbreiding aan, nadat onlangs de elektronicaketen It's failliet is gegaan.

Verschil

Belangrijk verschil met It's is volgens De Vink dat Free Record Shop het assortiment minder breed zal maken: ''Wij zullen niet zo snel televisies gaan verkopen.''

Ook wil Free Record Shop de spullen online verkopen. Volgens De Vink maakt dat geen einde aan de verkoop in de winkels, maar is het een goede aanvulling daarop.

Lees meer over:

World of Warcraft

World of Warcraft
World of Warcraft bestaat 10 jaar en groeide tot ongekende hoogte. Waarom is het spel zo populair?

Review: Lumia 830

Review: Lumia 830
Het laatste toestel onder de naam van Nokia. Is dit een waardig afscheid?

Review: GTA 5 voor PS4 en Xbox One

Review: GTA 5 voor PS4 en Xbox One
Een jaar na zijn originele verschijnen is GTA 5 nog eens uitgebracht, nu voor PS4 en Xbox One. Nieuw zijn verbeterde graphics en een eerstepersoonsmodus.