Bankrekening Schumacher geplunderd

AMSTERDAM - Een medewerker van de HSBC-bank heeft de rekening van Michael Schumacher geplunderd. De bankemployé werd gearresteerd toen hij terugkeerde van een vakantie op de Malediven. Hoeveel geld Schumacher kwijt is, is onduidelijk. De Duitse Formule 1-wereldkampioen had zelf niet door dat er geld van zijn bankrekening was verdwenen.

Naast de rekening van Schumacher had de 42-jarige medewerker toegang tot de bankrekeningen van zo'n 800 klanten. In totaal verduisterde hij sinds 1999 zo'n 20 miljoen euro door beetje bij beetje geld van de rekeningen te plukken.

Uit intern onderzoek bleek dat de employé ongeveer 150 illegale overboekingen en opnames had gemaakt. Hij gebruikte het onder meer om twee villa's te kopen. Uit het verweer van zijn advocaat blijkt dat de man verblind was door het vele kapitaal dat een groot deel van zijn cliënten bezat. "Hij was een van die mensen die verkeren in de wereld van beroemdheden waar geld geen rol speelt en uiteindelijk het hoofd verliezen. Een voorbeeld van iemand die zijn eigen bank speelde", sprak zijn verdediger.

Tegen de man is vier jaar geëist.

'Ik dacht: die hebben we wel'

'Ik dacht: die hebben we wel'
Niki Terpstra zit met 2 ploeggenoten in de kopgroep van de Omloop, maar wordt 2e achter Stannard.

'Mijn 1000 meter sloeg nergens op'

'Mijn 1000 meter sloeg nergens op'
Michel Mulder weet dat titelprolongatie niet meer mogelijk is bij het WK sprint in Astana.

FC Knudde

Uitslagen en programma WK sprint

Uitslagen en programma WK sprint
Titelverdediger Michel Mulder staat vijfde halverwege het toernooi. Koelizjnikov leidt.