Danny Blind volgt Koeman op (video)

Laatste update:  14 maart 2005 20:25 info

AMSTERDAM - Blind heeft bij Ajax een contract tot medio 2007 getekend als hoofdtrainer. Dat is maandagmiddag bij de presentatie van de oud-international in de Arena bekendgemaakt. De geboren Zeeuw stond van 1986 tot 1999 als speler onder contract bij Ajax.

Foto:  ANP

Bekijk video: Modem/ Breedband

Na zijn actieve loopbaan trad Blind (43) bij Ajax in dienst als directeur spelersbeleid. Na negen maanden legde hij deze functie neer uit onvrede over zijn takenpakket en verantwoordelijkheden. Enkele maanden later keerde de ex-verdediger terug bij Ajax als jeugdtrainer. Sinds februari 2003 vervulde Blind de functie van hoofd jeugdopleidingen. Hij was tevens trainer-coach van de A-jeugd. Met dat team won hij twee keer de landstitel (2002 en 2004).

Kandidaten

Na het vertrek van Koeman was Blind meteen een van de belangrijkste kandidaten om de trainersvacature in te vullen. Ook Martin Jol (Tottenham Hotspur), Henk ten Cate (assistent-trainer Barcelona) en Johan Neeskens (ex-NEC) werden genoemd. Onder leiding van het interim-duo Krol/Bruins Slot won Ajax de laatste weken drie duels op rij.

Oud-international Johan Cruijff was een prominent adviseur voor de Amsterdamse clubleiding in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. In 1986 haalde de legendarische nummer 14 Blind als speler naar Ajax. De Amsterdamse club moet nu nog een technisch directeur aanstellen, als opvolger van de vorig jaar opgestapte Louis van Gaal.
De carrière van Danny Blind

Prijzen

Blind won met Ajax onder meer vijf landstitels, vier nationale bekers, de Champions League, de Europa Cup II, de UEFA-beker en de Wereldbeker. Hij debuteerde in 1979 in het betaalde voetbal bij Sparta, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. Blind speelde 537 wedstrijden in de eredivisie en bracht 45 treffers op zijn naam.

Na zijn glanzende loopbaan ontving Blind, die voor Ajax 372 competitieduels speelde, de sportmedaille van de stad Amsterdam. "Deze onderscheiding doet mij heel veel. De waardering van het publiek is toch het belangrijkste, daar doe je het allemaal voor", zei hij destijds.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Record

Paderborn-middenvelder Moritz Stoppelkamp schiet tegen Hannover 96 raak vanaf 83 meter. Van zover was er nog nooit gescoord in de Bundesliga.

Lees verder
Banner NUjournaal Sport

WK wielrennen

Alles wat u moet weten over de mondiale titelstrijd in het Spaanse Ponferrada. 'Spanje is favoriet.'

Lees verder

EK 2020

De UEFA heeft vrijdag de dertien speelsteden bekendgemaakt. Amsterdam is een van de uitverkorenen, evenals Baku.

Lees verder