Danny Blind volgt Koeman op (video)

Laatste update:  14 maart 2005 20:25 info

AMSTERDAM - Blind heeft bij Ajax een contract tot medio 2007 getekend als hoofdtrainer. Dat is maandagmiddag bij de presentatie van de oud-international in de Arena bekendgemaakt. De geboren Zeeuw stond van 1986 tot 1999 als speler onder contract bij Ajax.

Foto:  ANP

Bekijk video: Modem/ Breedband

Na zijn actieve loopbaan trad Blind (43) bij Ajax in dienst als directeur spelersbeleid. Na negen maanden legde hij deze functie neer uit onvrede over zijn takenpakket en verantwoordelijkheden. Enkele maanden later keerde de ex-verdediger terug bij Ajax als jeugdtrainer. Sinds februari 2003 vervulde Blind de functie van hoofd jeugdopleidingen. Hij was tevens trainer-coach van de A-jeugd. Met dat team won hij twee keer de landstitel (2002 en 2004).

Kandidaten

Na het vertrek van Koeman was Blind meteen een van de belangrijkste kandidaten om de trainersvacature in te vullen. Ook Martin Jol (Tottenham Hotspur), Henk ten Cate (assistent-trainer Barcelona) en Johan Neeskens (ex-NEC) werden genoemd. Onder leiding van het interim-duo Krol/Bruins Slot won Ajax de laatste weken drie duels op rij.

Oud-international Johan Cruijff was een prominent adviseur voor de Amsterdamse clubleiding in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach. In 1986 haalde de legendarische nummer 14 Blind als speler naar Ajax. De Amsterdamse club moet nu nog een technisch directeur aanstellen, als opvolger van de vorig jaar opgestapte Louis van Gaal.
De carrière van Danny Blind

Prijzen

Blind won met Ajax onder meer vijf landstitels, vier nationale bekers, de Champions League, de Europa Cup II, de UEFA-beker en de Wereldbeker. Hij debuteerde in 1979 in het betaalde voetbal bij Sparta, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. Blind speelde 537 wedstrijden in de eredivisie en bracht 45 treffers op zijn naam.

Na zijn glanzende loopbaan ontving Blind, die voor Ajax 372 competitieduels speelde, de sportmedaille van de stad Amsterdam. "Deze onderscheiding doet mij heel veel. De waardering van het publiek is toch het belangrijkste, daar doe je het allemaal voor", zei hij destijds.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie
Banner NUjournaal Sport

Column Zonneveld

'Wielrennen is gratis. Fans zitten voor niets op de eerste rij. En we doen we alsof het normaal is. Maar dat is het niet.'

Lees verder

Vrije trap keeper

De 41-jarige Rogerio Ceni staat bij Sao Paulo boven Kaká in de pikorde, hetgeen terecht blijkt.

Bekijk de video