Voetbal

Nederland stijgt één plaats op coëfficiëntenlijst UEFA

Dankzij de overwinning van Ajax en het gelijkspel van PSV doet het Nederlands voetbal goede zaken op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA. Aan de hand van die ranking worden jaarlijks de startbewijzen voor de Europese toernooien verdeeld.

Nederland steeg na de tweede speelronde in de Champions League en de Europa League naar de dertiende plaats op de coëfficiëntenlijst. Kroatië werd gepasseerd.

Aan het begin van dit seizoen zakte Nederland vier plaatsen. Om een rechtstreeks startbewijs voor de groepsfase van de Champions League in de toekomst te behouden, zal Nederland weer tot de eerste twaalf landen moeten gaan behoren.

PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en Heracles Almelo verzamelden dit seizoen 3,3 punten. Daarmee presteert Nederland beter dan landen als Griekenland, Tsjechië, Oekraïne en Zwitserland.

Het verschil met Zwitserland, dat de twaalfde plaats bezet, bedraagt nog ruim vier punten. Ook Tsjechië is nog binnen bereik voor Nederland. Die twee landen zijn nog met drie ploegen actief in Europa, tegenover vier Nederlandse clubs.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie