Volleybal

Volleyballers dicht bij EK na nipte zege op Wit-Rusland

De Nederlandse volleyballers hebben een belangrijke stap gezet richting het EK van volgend jaar in Polen. In Koog aan de Zaan boekte Oranje zaterdag in de kwalificatiereeks een zwaarbevochten 3-2 zege op Wit-Rusland: 20-25, 18-25, 25-18, 25-23, 15-13.

Oranje wacht zondag de laatste en waarschijnlijk beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het EK.

Oranje wacht zondag de laatste en beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, dat zaterdag Oostenrijk met 3-0 versloeg en in punten gelijk is gekomen met Oranje. De winnaar van dat duel plaatst zich rechtstreeks voor het EK.

In Topsportcentrum De Koog moest het team van bondscoach Gido Vermeulen tot het uiterste gaan om de zege op de Wit-Russen veilig te stellen.

Na een klein uur spelen keek Oranje tegen een achterstand van 2-0 aan. De volleyballers van Vermeulen wisten pas ver in de derde set de wedstrijd te kantelen en knokten zich knap terug.

In de vijfde set leek het alsnog mis te gaan, toen Wit-Rusland een voorsprong nam van 13-8. Met zeven punten op rij pakten de Nederlanders toch nog de winst: 15-13.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie