Voetbal

PSV nog zonder Siem de Jong tegen FC Groningen

Siem de Jong komt tegen tijdens het duel van PSV met FC Groningen waarschijnlijk nog niet in actie. De van Newcastle United gehuurde middenvelder traint al wel volledig mee met de Eindhovenaren.

Phillip Cocu verwacht dat De Jong na de interlandperiode zijn eerste minuten in het shirt van PSV kan gaan spelen. Zo liet hij weten tijdens de persconferentie van vrijdag.

De Jong liep tijdens de voorbereiding met Newcastle een hamstringblessure op, maar is inmiddels weer hersteld. Wel mist de middenvelder wedstrijdritme.

Jürgen Locadia trainde vrijdag apart. Volgens Cocu gebeurde dat slechts uit voorzorg. "Ik verwacht dat hij morgen tijdens de laatste training weer kan aansluiten", aldus de trainer.

FC Groningen, zondag de tegenstander van PSV, heeft na drie wedstrijden nog altijd geen enkel punt. "Natuurlijk, ze zijn slecht begonnen, maar er zal iets minder druk op staan als je naar PSV toe moet dan wanneer je thuis in de Euroborg speelt. Dat speelt misschien mee in de tactiek die ze kiezen", besloot Cocu.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie