Keepster Solo zes maanden geschorst na beledigen tegenstanders

De Amerikaanse keepster Hope Solo mag zes maanden niet voor de nationale ploeg uitkomen. De Amerikaanse voetbalbond heeft haar deze schorsing opgelegd omdat ze bij de Olympische Spelen in Rio de Zweedse ploeg een 'stelletje lafaards' noemde.

De Zweedse vrouwen schakelden titelverdediger Verenigde Staten in de kwartfinales uit na strafschoppen. In de reguliere speeltijd was de wedstrijd in 1-1 geƫindigd.

Solo hekelde na afloop met haar uitspraak de defensieve speelwijze van de Scandinavische vrouwen.

''De opmerkingen van Hope Solo na de wedstrijd tegen Zweden tijdens de Spelen waren onacceptabel en voldeden niet aan de norm die we voor ogen hebben bij de speelsters van de nationale ploeg", aldus voorzitter Sunil Gulati van US Soccer.

Solo werd in 2015 ook al voor dertig dagen geschorst voor haar gedrag. In een reactie tegen het Amerikaanse magazine Sport Illustrated zei ze dat ze 'bedroefd' is door de schorsing omdat ze zeventien jaar haar leven heeft gewijd aan de ploeg.

''Ik deed al het werk van een professionele sporter op de enige manier die ik kende: met passie, doorzettingsvermogen en niet aflatende inzet de beste keeper in de wereld te worden, niet alleen voor mijn land, maar ook voor de volgende generatie voetbalsters.''

Zweden haalde de finale van het olympisch toernooi, waarin Duitsland te sterk bleek.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie