Voetbal

Blatter blijft overtuigd van onschuld en wenst vrijspraak bij CAS

Sepp Blatter blijft overtuigd van zijn onschuld en hoopt op vrijspraak door het internationale hof van sportarbitrage CAS. 

De 80-jarige Zwitser vecht donderdag in een hoorzitting voor het tribunaal in Lausanne zijn schorsing door de wereldvoetbalbond FIFA aan.

De ethische commissie van de FIFA schorste de voormalig voorzitter van de FIFA voor acht jaar vanwege een dubieuze betaling van Blatter aan UEFA-voorzitter Michel Platini. De Zwitser maakte in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro over aan de Fransman.

De beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsing wel terug naar zes jaar, maar Blatter wenst vrijspraak. "Ik vertrouw op het gevoel voor rechtvaardigheid bij de onafhankelijke rechters van het CAS. Ik heb niets verkeerds gedaan", liet hij woensdag weten.

De kans op vrijspraak lijkt klein. De eveneens geschorste Platini eiste eerder zonder succes kwijtschelding bij het CAS. Het sporttribunaal verlaagde zijn schorsing naar vier jaar, waarop de Franse voetbalheld zijn functie als UEFA-voorzitter neerlegde.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie