Tennis

Rentree geschorste Sharapova mogelijk al in januari

Maria Sharapova (29) keert mogelijk al begin 2017 terug op de tennisbaan. Die verwachting sprak Shamil Tarpischev, de voorzitter van de Russische tennisfederatie, maandag uit.

De vijfvoudig Grand Slam-winnares werd in juni met terugwerkende kracht voor twee jaar geschorst wegens het gebruik van het sinds 1 januari verboden middel meldonium.

"Het wordt allemaal in september beslist'', zei Tarpisjtsjev tegen het Russische persbureau TASS. "Het is niet met zekerheid te zeggen maar ik denk dat ze in januari weer mag spelen.''

Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) heeft beloofd op 19 september een uitspraak te doen in deze dopingaffaire.

De internationale tennisfederatie (ITF) en Sharapova werden het in juli eens over uitstel in de beroepszaak tegen de schorsing van de Russische. Ze kon daardoor definitief niet meedoen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Sharapova bekende op 7 maart dat ze positief had getest op meldonium, een middel dat ze naar eigen zeggen al tien jaar gebruikte. Het was haar naar eigen zeggen ontgaan dat het medicijn dat gebruikt wordt bij hartfalen sinds begin dit jaar op de verboden lijst van antidopingbureau WADA staat.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie