‘Frank de Boer heeft akkoord met Inter over driejarig contract’

Frank de Boer heeft volgens media in Italië al een akkoord met Internazionale over een contract met drie jaar. Trainer Roberto Mancini is maandag ontslagen door de club.

Mancini leefde al langere tijd in onmin met Erick Thohir, de steenrijke eigenaar uit Indonesië van de Italiaanse club.

De Italiaanse trainer werd in november 2014 aangesteld bij Inter en leidde de club achtereenvolgens naar de achtste en de vierde plaats in de Serie A. Hij had nog een contract voor een jaar.

"Wij willen Roberto bedanken voor zijn inzet en professionaliteit in de afgelopen 20 maanden", aldus Internazionale in een verklaring.

De Boer zou een contract voor drie seizoenen gaan tekenen. Het salaris ligt het eerste jaar tussen de 1,5 en 2 miljoen euro, exclusief bonussen. De twee jaar daarna kan De Boer 3 miljoen per jaar verdienen.

De verwachting is dat de komst van De Boer maandagavond afgerond wordt. Dinsdag zal hij gepresenteerd worden tijdens een persconferentie.

Chivu

Cristian Chivu (35) gaat mogelijk als assistent van De Boer fungeren. De oud-verdediger uit Roemenië speelde zowel voor Ajax als voor Inter. Ook Orlando Trustfull zou als assistent meegaan met De Boer.

Het eerste contact tussen De Boer en Inter werd twee weken geleden gelegd. Zondag zouden de trainer en vertegenwoordigers van de club In Londen opnieuw gesproken hebben.

De Serie A begint voor Inter op 21 augustus met een uitwedstrijd tegen Chievo Verona. De ploeg is dit seizoen actief in het hoofdtoernooi van de Europa League.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie