Wielrennen

Boom keert na twee jaar bij Astana terug naar Lotto-Jumbo

Lars Boom rijdt komend seizoen voor Lotto-Jumbo. De 30-jarige Nederlander komt over van Astana en heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Bij Lotto-Jumbo wordt Boom de kopman tijdens de voorjaarsklassiekers. In het verleden reed hij al in dienst van de voorgangers van de Nederlandse ploeg: Rabobank, Blanco en Belkin.

Ploegleider Nico Verhoeven is blij met de komst van Boom. "Hij is een renner die op veel vlakken inzetbaar is. Hij kan een rol spelen in de sprinttrein en in grote rondes. Daarnaast willen we zijn tijdrit weer naar een niveau brengen waarmee hij voor de winst kan strijden."

Bij Astana was Boom in het bezit van een aflopend contract. "Na twee jaar Astana verwacht ik goed tot mijn recht te komen in de klassiekers. De ondersteuning en het vertrouwen van het team spelen daarbij een grote rol. Er ontbreken nog een paar dingen op mijn erelijst, voornamelijk een grote klassieke overwinning."

Met het aantrekken van Boom speelt Lotto-Jumbo in op het waarschijnlijke vertrek van Sep Vanmarcke, wiens contract afloopt. De Belg sprak eerder al met andere ploegen.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie