Voetbal

Gemeente Arnhem verbiedt oefenduel tussen PSV en West Brom

Opnieuw is een oefenwedstrijd van PSV in de voorbereiding op het nieuwe seizoen verboden. Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem besloot vrijdag het voor zaterdag geplande duel tussen PSV en de Engelse club West Bromwich Albion in zijn stad af te gelasten.

Uit informatie van de politie bleek dat tientallen aanhangers van PSV zaterdagmiddag naar het centrum van Arnhem willen komen om daar te knokken met fans van Vitesse, de club die zaterdag ook speelt.

"Dit is voor de gemeente een onacceptabele situatie'', schrijft Kaiser in een verklaring. De confrontatie tussen PSV en West Bromwich Albion maakt deel uit van het toernooi om de FOX Sports Cup, die deze week in het stadion Gelredome in Arnhem wordt gespeeld.

De wedstrijd tussen Vitesse en FC Porto kan wel doorgaan, de aftrap daarvan is om 15.30 uur. PSV won donderdagavond in Arnhem met 3-0 van FC Porto.

Eerder werd het oefenduel van PSV tegen Queens Park Rangers in de Gelderse gemeente Driel verboden, uit angst voor ongeregeldheden. Die wedstrijd werd uiteindelijk achter gesloten deuren in Eindhoven gespeeld.

Gerbrands

"De grens is bereikt'', zei de boze PSV-directeur Toon Gerbrands, nadat opnieuw op het laatste moment een wedstrijd van de landskampioen door de autoriteiten was geschrapt. "Dit wangedrag heeft nu dus direct invloed op de manier waarop wij ons kunnen voorbereiden." 

"We hebben een wedstrijd tegen 'QPR' achter gesloten deuren moeten spelen. We hebben een trainingskamp naar Zwitserland moeten verplaatsen, omdat we niet welkom waren in Duitsland. En nu dit. We gaan er alles aan doen om te achterhalen wie hierachter zit, want we tolereren dit niet langer.''

Lees meer over:
PSV

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie