Voetbal

FC Twente zet eerste stap naar 'veilige' categorie 2

FC Twente ligt volgens de clubleiding op koers om precies op tijd uit categorie 1 te komen, de gevarenzone van de licentie-indeling.

De club uit Enschede meldde vrijdag genoeg punten te hebben gescoord bij het achtste meetmoment, die betrekking had op de begroting voor komend seizoen. FC Twente moet bij het volgende meetmoment, eind dit jaar, in categorie 2 worden ingedeeld om de licentie te behouden.

"We liggen op koers, maar blijven ons onverminderd strak aan ons plan van aanpak houden'', zei interim-directeur Onno Jacobs. "FC Twente staat nog steeds onder curatele en dat betekent dat wij ons niets kunnen permitteren.''

De licentiecommissie zette de landskampioen van 2010 in mei 2014 in categorie 1, wat betekent dat de club onder curatele van de bond kwam te staan. Clubs die negen keer op rij worden ingedeeld in categorie 1, raken hun proflicentie kwijt.

Promotie naar de 'veilige' categorie 2 is pas mogelijk als een club twee keer op rij genoeg punten heeft gescoord. Het volgende meetmoment betreft de jaarcijfers van afgelopen seizoen en de prognose voor het jaar 2016-2017.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie