Motorsport

Motorcrosser Herlings mist GP Tsjechië door sleutelbeenbreuk

Motorcrosser Jeffrey Herlings ontbreekt zondag bij de Grand Prix van Tsjechië. De 21-jarige Brabander moet de dertiende wedstrijd uit het WK overslaan als gevolg van zijn sleutelbeenbreuk. 

Herlings liep de breuk bijna twee weken geleden op tijdens de Dutch Masters in Halle. Hij werd een dag na die crash geopereerd en de wedstrijd zondag op het circuit van Loket komt te vroeg voor hem.

''Het is altijd moeilijk om een wedstrijd te moeten missen. Maar op dit moment is het belangrijker om mijn sleutelbeen goed te laten genezen, zodat het sterk genoeg is om binnenkort alle klappen van het crossen weer op te kunnen vangen'', zei Herlings.

''We hebben vorig jaar kunnen zien waartoe het leidde om te snel weer op de motor te stappen. Dat wil ik dit jaar voorkomen.''

Voorsprong

De tweevoudig wereldkampioen in de MX2 heeft in het WK een voorsprong van liefst 169 punten op zijn eerste belager, Jeremy Seewer uit Zwitserland.

De afgelopen twee seizoenen liep Herlings de titel steeds mis door zware blessures. Vorig jaar klom hij na een gebroken sleutelbeen al snel weer op zijn motor, maar vervolgens brak hij zijn heup en was het seizoen voorbij.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie