Rio 2016

Rusland wil nader onderzoek in dopingzaak

Het Russisch Olympisch Comité (OKR) dringt aan op nader onderzoek naar de grootschalige en systematische dopingfraude door de Russen bij de Olympische Spelen van Sotsji 2014. 

Volgens het OKR zijn de beschuldigingen in het rapport van het mondiale antidopingbureau WADA dermate ernstig dat een groter onderzoek vereist is. Het OKR biedt daarbij alle medewerking aan.

Het OKR lijkt met de oproep aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijd te willen winnen in de nog maar korte aanloop naar Rio 2016. Het hoofdbestuur van het IOC houdt dinsdag spoedberaad over de schokkende conclusies in de dopingrapport van de Canadese jurist Richard McLaren dat maandag naar buiten kwam.

De Russen moeten vrezen voor een algehele schorsing, zowel voor de Olympische Spelen in augustus als voor de Paralympics in september.

Video: 'Russische overheid steunde dopingprogramma'

Video: 'Russische overheid steunde dopingprogramma'

Atleten

Vooralsnog zijn alleen de Russische atleten geschorst voor Rio 2016 vanwege de diepgewortelde dopingcultuur in de Russische atletiek, al wordt voor sommige atleten nog wel een uitzondering gemaakt.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie