Voetbal

Middenvelder Schuurman kraakt optreden met 'dwergen' Oranje onder-19

Jari Schuurman baalde maandag stevig van de 5-1 nederlaag van Oranje onder-19 tegen Frankrijk, waardoor Nederland in de groepsfase van het EK werd uitgeschakeld. De 19-jarige middenvelder vond het gebrek aan fysieke kracht één van de redenen voor het verlies.

"Ik denk dat het een schandalige vertoning was. We begonnen al heel slecht", zei Schuurman voor de camera van OnsOranje.

"Na die twee snelle tegengoals kwamen we voor rust nog goed terug. Mentaal hadden we in de rust misschien een voordeel door de aansluitingstreffer, maar in de tweede helft was het direct weer helemaal kut."

Bij een gelijkspel was de equipe van bondscoach Aron Winter wel doorgegaan naar de halve finales. Schuurman, die komend seizoen door Feyenoord uitgeleend wordt aan Willem II, baalde van de manier van spelen van zichzelf en zijn ploeggenoten.

"In zo'n wedstrijd moet je toch alles geven? Dan kunnen ze misschien wel twee keer zo sterk zijn, maar dan moeten wij twee keer zo hard lopen en twee keer zo hard werken. Het was hem niet vandaag."

Schuurman is van mening dat Nederland fysiek gezien een inhaalslag moet maken. "Ik ben met 1 meter 81 één van de groteren, dat is gewoon bizar. Ook als je kijkt naar het buitenlands voetbal. Wat dat betreft zijn we een paar dwergen."

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie