Voetbal

Strootman wil het nog niet over leidersrol bij AS Roma hebben

Kevin Strootman staat te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. De middenvelder van AS Roma hoopt eindelijk eens een heel seizoen blessurevrij te blijven.

"Ik wil nu wedstrijden spelen, al is het als spits of als verdediger", zei Strootman vrijdag op een persconferentie.

De 26-jarige international van Oranje speelde in de afgelopen twee jaar slechts vijf wedstrijden. Hij liep in maart 2014 een zware kruisbandblessure op en moest vervolgens tot drie keer toe geopereerd worden. Pas eind vorig seizoen maakte Strootman zijn rentree in het shirt van de Romeinen.

"Ik wil het daarom niet over een leidersrol hebben en moet eerst weer mijn waarde bewijzen voor het team. Ik moet fit blijven en spelen", aldus de oud-speler van PSV, FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Strootman wil met AS Roma een gooi doen naar de Italiaanse landstitel. "Juventus is natuurlijk een goede ploeg en is de favoriet voor het winnen van de Scudetto, maar een team als Roma moet ook om het kampioenschap meedoen."

Strootman werd ook nog gevraagd hoe het met zijn contractverlenging staat. "Er wordt gesproken, maar zoals ik al gezegd heb: ik moet mij eerst richten op het veld, ik heb geen haast."

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie