Golf

Luiten kijkt ondanks zikavirus 'heel erg' uit naar olympisch golftoernooi

Joost Luiten laat zich niet afschrikken door het zikavirus. Terwijl de vier beste golfers ter wereld uit vrees voor besmetting hebben afgezegd voor het olympisch toernooi in Rio de Janeiro, leeft Nederlands beste speler er juist erg naartoe.

"Iedereen moet het voor zichzelf beslissen. Voor mij is dit een van de toernooien waar ik het meest naar heb uitgekeken. Ik ben blij dat ik me gekwalificeerd heb en dat ik naar de Olympische Spelen mag."

"Om te ervaren en te zien hoe het is, dat hele gebeuren eromheen, daar kijk ik heel erg naar uit", zei de 30-jarige Bleiswijker op Golf.nl.

Golf keert na 112 jaar afwezigheid weer terug op de Spelen en Luiten vindt het mooi dat hij daar bij kan zijn. "Ik ben er een week van tevoren om de baan te verkennen, oefenrondes te spelen en misschien ook andere wedstrijden te kijken, bijvoorbeeld atletiek."

"Golf zal gewoon golf zijn, maar alles eromheen, het olympisch dorp, het Holland Heineken House, dat is voor ons allemaal nieuw."

Luiten speelt eerst nog twee majors voordat hij afreist naar Brazilië, te beginnen donderdag met het Brits Open en daarna het PGA Championship.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie