PSV neemt verdediger Schwaab transfervrij over van Stuttgart

PSV heeft zich versterkt met Daniel Schwaab. De 27-jarige verdediger tekent maandag voor drie jaar bij de landskampioen.

Schwaab komt transfervrij over van VfB Stuttgart, waarmee hij afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. In Eindhoven is de Duitser de opvolger van Jeffrey Bruma, die naar VfL Wolfsburg vertrok.

"Ik was hier twee weken geleden voor het eerst en had toen een supergesprek met technisch manager Marcel Brands", vertelt Schwaab op de website van PSV.

"Hij heeft me volledig overtuigd om hier te komen spelen. Hij heeft me uitgelegd hoe PSV wil spelen en dat is op een manier zoals ik het ook graag doe. Daarom heb ik deze stap gemaakt."

Lombaerts

PSV wilde aanvankelijk Nicolas Lombaerts overnemen van Zenit St-Petersburg. Toen de Belgische verdediger te duur bleek, schakelde de club over naar Schwaab.

De Duitse verdediger speelde eerder voor SC Freiburg en Bayer Leverkusen. Hij werd met Duitsland onder-21 Europees kampioen in 2009. PSV had hem al langere tijd op het oog.

"Toen hij bij Bayer speelde hebben we hem al eens gepolst", vertelt Brands. "Destijds koos hij voor Stuttgart, maar we zijn hem altijd blijven volgen. Deze zomer meldden we ons opnieuw en hij heeft er vervolgens goed over nagedacht, Eindhoven verkent en verdiept in PSV. We zijn ontzettend blij dat hij hier heeft getekend.”

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie