Voetbal

Duitsland traint zonder Höwedes en Schweinsteiger

De Duitse selectie verscheen twee dagen voor de halve finale op het EK tegen Frankrijk zonder Benedikt Höwedes op het trainingsveld in Évian-les-Bains. 

De verdediger van Schalke 04 bleef uit voorzorg binnen in de fitnesszaal. Höwedes krijgt van bondscoach Joachim Löw de tijd om te herstellen van de zware kwartfinale tegen Italië, die pas na achttien strafschoppen was beslist.

De verdediger speelde zaterdag tegen de 'Azzurri' 120 minuten. In de halve finale tegen Frankrijk heeft Löw hem weer hard nodig, ook omdat Mats Hummels geschorst is.

De 'Mannschaft' mist daarnaast middenvelder Sami Khedira en spits Mario Gomez, die beiden geblesseerd uitvielen. Gomez komt dit EK zeker niet meer in actie, Khedira hoopt in de eventuele finale te kunnen meedoen.

Schweinsteiger

Achter de inzetbaarheid van Bastian Schweinsteiger staat nog een groot vraagteken. De geblesseerde middenvelder werkte dinsdag individueel aan zijn herstel.

De halve finale tussen Duitsland en Frankrijk wordt donderdag in Marseille gespeeld. De aftrap is om 21.00 uur en de wedstrijd wordt geleid door arbiter Nicola Rizzoli ui Italië.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie