Voetbal

Oud-clubarts Carneiro en Chelsea treffen schikking

De weggestuurde teamarts Eva Carneiro heeft dinsdag met haar ex-werkgever Chelsea alsnog overeenstemming bereikt over een vertrekregeling.

De inhoud van het akkoord blijft vertrouwelijk, zo lieten beide partijen dinsdag na afloop van de tweede zittingsdag van een arbeidstribunaal weten.

De 42-jarige dokter uit Gibraltar kreeg eerder van de Engelse topclub het aanbod om voor 1,2 miljoen Britse ponden (omgerekend 1,5 miljoen euro) af te zien van een rechtszaak.

Carneiro veegde dat voorstel echter van tafel, waardoor het tribunaal voor arbeidsgeschillen zich vanaf maandag over de spraakmakende zaak moest buigen. Een dag later werden beide partijen het toch nog eens over de financiële afwikkeling.

Mourinho

Carneiro botste in augustus vorig jaar met José Mourinho, de toenmalige manager van Chelsea. Carneiro rende tijdens de wedstrijd tegen Swansea City zonder toestemming van de Portugees het veld in voor een blessurebehandeling van Eden Hazard.

Mourinho was daar zo boos over, dat hij haar uitschold en zelfs verbande van de bank. Na het incident moest de arts bij de wedstrijden en trainingen van de Engelse topclub wegblijven. Eind september gingen Chelsea en Carneiro definitief uit elkaar.

De Portugese coach was dinsdag ook aanwezig bij de hoorzitting van het tribunaal. Carneiro had ook een klacht tegen Mourinho ingediend vanwege seksuele discriminatie en intimidatie. Met de vertrekregeling is ook deze claim van de arts afgehandeld.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie