Tennisser Kyrgios meldt zich af voor Olympische Spelen

De Australische tennisser Nick Kyrgios heeft besloten niet op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te spelen. Hij ligt overhoop met het olympisch comité van Australië over de selectie en noemt hun aanpak "oneerlijk en onrechtvaardig".

De Australische chef de mission Kitty Chiller suggereerde eerder dat de 21-jarige topper zijn deelname aan de Spelen op het spel zet door zijn wangedrag op de tennisbaan.

Kyrgios is berucht om betrokkenheid bij diverse incidenten. Vorig jaar kreeg hij bijvoorbeeld nog een voorwaardelijke schorsing en een boete van de ATP voor belediging van zijn tegenstander Stan Wawrinka.

In een verklaring liet Kyrgios weten dat hij zijn beslissing "met pijn in het hart" heeft gemaakt. Het nationale olympisch comité "heeft me de laatste vier weken oneerlijk behandeld". Hun duidelijke standpunt over het wel of niet opnemen van Kyrgios in de selectie, heeft de tennisser doen besluiten het heft in eigen hand te nemen en zich terug te trekken.

De nummer 19 van de wereldranglijst sluit zich aan bij de Australische Bernard Tomic, die zich eerder al afmeldde voor de Olympische Spelen vanwege een druk speelschema. Net als Kyrgios werd ook hij op de vingers getikt over zijn ontoelaatbare gedrag op de tennisbaan.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie