Beachvolleybal

Beachvolleybalsters bereiken knock-outfase op EK

Volleybalduo's Madelein Meppelink/Marleen van Iersel en Sophie van Gestel/Jantine van der Vlist hebben zich woensdag op de eerste dag van het EK beachvolleybal in Zwitserland verzekerd van een plek in de knock-outfase. 

Beide teams wonnen de eerste twee pouleduels en kunnen daarom al rekenen op een plek bij de laatste 24.

Meppelink en Van Iersel rekenden in hun eerste groepswedstrijd af met het Noorse duo Victoria Faye Kjölberg en Ingrid Lunde. Het duo zegevierde na drie sets: 2-1 (21-14, 19-21 en 15-9).

Het tweede pouleduel ging makkelijker. Het Zweedse koppel Karin Lundqvist en Anne Lie Rininsland werd in twee sets geklopt: 21-12 en 21-14.

Van Gestel en Van der Vlist openden met winst op Janne Kongshavn en Vilde Solvoll uit Noorwegen (21-19 en 21-12) en gaven ook geen set weg tegen Essi Hasu en Anniina Parkkinen uit Finland (21-13 en 21-17).

Rimke Braakman en Jolien Sinnema staan er na de eerste dag slecht voor op het EK. Het Nederlandse duo ging onderuit tegen de sterke teams Katrin Holtwick en Ilka Semmler uit Duitsland (21-15 en 24-22) en de gastvrouwen Joana Heidrich en Nadine Zumkehr (21-17 21-17).

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie