Voetbal

Primeur voor Excelsior Maassluis met winst algehele amateurtitel

Excelsior Maassluis heeft voor het eerst in de clubhistorie de landstitel bij de amateurs gepakt. De zaterdagkampioen van de Topklasse was over twee duels net iets sterker dan zondagkampioen en titelverdediger FC Lienden.

De Gelderse ploeg won de return zaterdag in Maassluis weliswaar met 3-2, maar dat was niet genoeg om de nederlaag van vorige week voor eigen publiek (0-2) weg te poetsen.

De beslissende wedstrijd op het kunstgras in Zuid-Holland leek af te stevenen op een verlenging, doordat Lienden dankzij twee doelpunten vroeg in de tweede helft met 1-3 voor stond. Daarmee was de balans weer volledig in evenwicht.

In de blessuretijd knalde de vertrekkende Ahmad Mendes Moreira echter van grote afstand namens de thuisclub de 2-3 binnen, waardoor Excelsior Maassluis feest kon vieren.

"Fantastisch'', jubelde coach Jeroen Rijsdijk van Excelsior Maassluis bij FOX Sports. "Ik heb ons dit seizoen zelden zo'n slechte wedstrijd zien spelen. Maar dat interesseert me nu niets meer, we zijn kampioen!''

Lees meer over:

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie