Voetbal

Blind heeft hoge verwachtingen van 'rasvoetballer' Ramselaar

Bondscoach Danny Blind heeft hoge verwachtingen van Bart Ramselaar, die debuteert in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

''Ramselaar is een rasvoetballer die altijd in beweging is. Hij is iemand die zichzelf altijd vrijspeelt óf anderen vrijspeelt en heeft een goed inzicht. Kortom, een veelbelovende speler", aldus Blind woensdag na de bekendmaking van zijn 26-koppige selectie. 

De 19-jarige middenvelder van FC Utrecht is de enige debutant in de selectie van Oranje. Volgens Blind heeft Ramselaar zijn plek zelf afgedwongen.

''Het hoeft niet uitgelegd te worden dat Ramselaar een prima seizoen speelt bij FC Utrecht. Het is een interessante speler. Ook bij Jong Oranje heeft hij een goede indruk gemaakt. Het is interessant om te zien hoe hij een niveau hoger aan gaat pikken."

Oranje vertrekt zondag naar Portugal, waar de ploeg zich voorbereidt op de laatste drie oefenwedstrijden van het seizoen. Die staan gepland voor 27 mei (Ierland), 1 juni (Polen) en 4 juni (Oostenrijk).

Ramselaar kan net als Tonny Vilhena en Jürgen Locadia zijn debuut maken voor Oranje. Strootman keert terug in de selectie na ruim twee jaar blessureleed. 

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie