Estafettevrouwen vinden Europese titel opsteker richting Spelen

De Nederlandse zwemsters wisten hun Europese titel op de 4x100 meter maandag goed in perspectief te plaatsen.

Maud van der Meer, Marrit Steenbergen, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo eindigden in de finale in Londen ruim voor de andere landen, maar weten dat Australië op de Spelen het te kloppen land zal zijn. Italië finishte in de eindstrijd op bijna vier seconden achterstand als tweede.

"We hebben het supergoed gedaan, meteen een gouden medaille op de eerste dag'', zei Kromowidjojo bij de NOS. "We zijn by far de beste van Europa.''

Kromowidjojo was de slotzwemster en noteerde een splittijd van 52,50, de snelste van allemaal. De olympisch kampioene op de 100 vrij had tijdens de race niet in de gaten dat het verschil met Italië zo groot was.

"Ik kijk tijdens de race niet om mij heen. Van te voren hoopte ik natuurlijk wel dat we voor zouden liggen als ik ging beginnen en dat gebeurde ook."

Estafettevrouwen veroveren goud op EK

Heemskerk

Femke Heemskerk wist dat Oranje in Rio nog beter voor dag zal moeten komen om voor goud te gaan. "We zijn een fractie langzamer dan bij de WK in Kazan. We kunnen allemaal nog groeien.''

"Dit is een opsteker voor ons. Het houdt ons gretig. Als Inge Dekker er weer bijkomt, is de onderlinge concurrentie wat sterker, daar worden we beter van", benadrukte Heemskerk.

Het was voor de achtste keer in de historie van de EK zwemmen dat Oranje het goud won op dit estafettenummer. De vorige Europese titel was toch al weer even geleden, 2008. Heemskerk: "Dit is pas mijn tweede Europese titel met het team. Het blijft altijd mooi, het Wilhelmus verveelt nooit."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie