Voetbal

PEC Zwolle wil clubtopscorer Veldwijk graag behouden

PEC Zwolle hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Lars Veldwijk. Technisch directeur Gerard Nijkamp reist binnenkort naar Engeland af om met Nottingham Forest te praten over de toekomst van de spits.

"De intentie van zowel Lars als ons is langer door te gaan met elkaar, de kans dat het gebeurt schat ik op vijftig procent", laat Nijkamp aan Voetbal International weten.

Veldwijk speelt dit seizoen op huurbasis voor de huidige nummer zeven van de Eredivisie. De 24-jarige Noord-Hollander is clubtopscorer met dertien goals.

De afgelopen maanden verliep het contact tussen PEC Zwolle en Nottingham Forest moeizaam. Door naar Nottingham af te reizen, hoopt Nijkamp duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden voor PEC Zwolle om Veldwijk over te nemen.

"Als wij in Nottingham het gevoel krijgen dat we aan een dood paard trekken, zullen we doorschakelen", aldus Nijkamp.

Nottingham nam onlangs afscheid van manager Dougie Freedman en de Championship-club heeft nog geen opvolger aangesteld. Nijkamp: "Mogelijk is die er wél als wij die kant op gaan, maar sowieso willen wij graag weten hoe ze intern tegen de situatie van Lars aankijken."

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie