KNVB streeft naar toelating Feyenoord-fans bij Johan Cruijff Schaal

De KNVB streeft ernaar dat Feyenoord-supporters bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal in de Arena aanwezig kunnen zijn, ook als Ajax de tegenstander is.

Bij Eredivisiewedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn nooit supporters van beide clubs in het stadion. In 2009 werd na ongeregeldheden op last van de burgemeesters besloten dat er vijf jaar lang geen uitsupporters aanwezig mogen zijn bij de Klassieker en in 2014 werd deze termijn voor onbepaalde tijd verlengd.

De sanctie geldt echter niet voor zogeheten 'finales' als de eindstrijd van de KNVB-beker en de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

"Het mooiste is als van allebei de clubs supporters aanwezig zijn bij zo’n wedstrijd", zegt een woordvoerder van de KNVB maandag tegen NU.nl. "Daar gaan we over in gesprek met de clubs en de autoriteiten."

"De afweging daarbij is of de wedstrijd veilig kan verlopen. Het verbod ligt er natuurlijk niet voor niets, maar het streven van de KNVB is een stadion met supporters van beide clubs."

PSV

Feyenoord is door de winst zondag van de KNVB-beker al zeker van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, die op zondag 31 juli gespeeld wordt. De kans is groot dat koploper Ajax de tegenstander wordt.

Met nog twee speelronden te gaan hebben de Amsterdammers net zoveel punten als nummer twee PSV, maar het doelsaldo van Ajax is beter.

Mocht PSV toch kampioen worden dan is het volgens de KNVB geen uitgemaakte zaak dat Feyenoord-supporters bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aanwezig mogen zijn. "Ook dan gaan we met de clubs en de autoriteiten in gesprek over de veiligheid, omdat er dan een grote groep Feyenoord-supporters naar Amsterdam moet komen."

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie