Voetbal

Klopp vindt dat Borussia Dortmund favoriet is tegen Liverpool

Jürgen Klopp is blij om voor even terug te zijn in Westfalen, waar de Duitse trainer het donderdag in de kwartfinales van de Europa League met Liverpool opneemt tegen zijn voormalige werkgever Borussia Dortmund.

"Wat ik verwacht van de ontvangst? Niets. Niemand hoeft te juichen omdat ik hier weer ben, dat heb ik niet nodig", aldus Klopp woensdag op de persconferentie. 

"We hebben vroeger in de jeugd toch ook allemaal tegen elkaars vrienden gespeeld? Dat was toen ook geen probleem en nu ook niet, lijkt me. Ik bereid mijn team gewoon voor op de wedstrijd, daarom ben ik hier. En het is beter om hier te zijn dan in bijvoorbeeld Noord-Korea", lachte de 48-jarige oefenmeester.

Klopp was tussen 2008 en 2015 eindverantwoordelijke bij Borussia Dortmund. Hij werd twee keer kampioen met 'die Schwarzgelben' en bereikte in 2013 ook de finale van de Champions League. Klopp is van mening dat zijn opvolger Thomas Tuchel goed bezig is.

"Dortmund heeft een coole speelstijl ontwikkeld, het is leuk om naar te kijken. Dortmund is de favoriet, want zij spelen een stabieler seizoen en hebben de kans om drie prijzen te pakken." 

"Maar wij strijden nog maar om één prijs en daarom willen wij morgen ook wat te vertellen hebben. We moeten top spelen, want alleen dan hebben we een kans."

Bekijk het programma in de Europa League

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie