Voetbal

Cillessen met gezichtsbescherming weer in training bij Ajax

Doelman Jasper Cillessen heeft woensdag alweer op het trainingsveld gestaan bij zijn club Ajax. De keeper van de koploper in de Eredivisie brak zondag nog zijn neus tijdens een training met het Nederlands elftal.

Cillessen trainde woensdag met speciale gezichtsbescherming en werd vooral onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami.

De 27-voudig international haakte vanwege zijn gebroken neus af voor de oefeninterland van Oranje tegen Engeland. Jeroen Zoet (PSV) verdedigde dinsdagavond het doel van het Nederlands elftal op Wembley (2-1 zege).

De training van de Amsterdammers werd geleid door assistent Hennie Spijkerman. Hoofdcoach Frank de Boer, die vorige week een achillespees scheurde tijdens een partijtje voetvolley en daarom een operatie moest ondergaan, bekeek de oefensessie op het veld vanuit een terreinwagentje.

Ajax hervat de competitie na de interlandperiode zondag met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel met de nummer acht van de Eredivisie begint om 16.45 uur in de Amsterdam Arena en staat ook in het teken van het herdenken van de vorige week overleden Johan Cruijff.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Schöne ziet Ajax volwassener worden

Schöne ziet Ajax volwassener worden
'We zitten op de goede weg en ik zie een stijgende lijn'
Tip de redactie