FC Dordrecht volgt onderzoek naar NAC'er Zukanovic met veel interesse

FC Dordrecht volgt het onderzoek van de KNVB naar het mogelijk ongerechtigd meespelen van NAC-aanvaller Milos Zukanovic met veel interesse. 

De hekkensluiter van de eredivisie kan voordeel hebben bij een straf voor de concurrent in de strijd tegen degradatie, die de 19-jarige Kroaat na de winterstop drie keer liet invallen terwijl hij nog geen werkvergunning heeft.

In het zwaarste geval wordt NAC bestraft met puntenaftrek, maar het kan ook slechts bij een berisping blijven.

"Wij zijn geen partij, maar het is een interessante zaak omdat het hier om de handhaving van regels gaat", zegt Marco Boogers, technisch directeur van FC Dordrecht, woensdag in het AD.

"Een club is verantwoordelijk voor zijn daden, ook op dit gebied. Wij hadden eenzelfde soort situatie destijds met Ibrahima Touré, die pas mocht spelen toen hij een verblijfsvergunning had.''

Stevige straffen

Het verschil op de ranglijst tussen FC Dordrecht en nummer zeventien NAC is slechts drie punten. Met Zukanovic als invaller pakten de Bredanaars de afgelopen weken punten tegen Willem II en Excelsior. Beide wedstrijden eindigden in 0-0.

Boogers: "Daarom neem ik aan dat de KNVB ook op een gedegen wijze onderzoek doet. Nationaal en internationaal zijn er genoeg voorbeelden van stevige straffen."

De bekendste straf die een Nederlandse club ooit kreeg voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler was in het seizoen 2007/2008 voor PSV, dat werd uitgesloten van verdere deelname in het KNVB-bekertoernooi.

De Eindhovenaren hadden destijds de geschorste verdediger Manuel Da Costa opgesteld in het duel in de tweede ronde tegen Jong sc Heerenveen.

Tip de redactie