Gepubliceerd: 
Laatste update: 
26 juni 2014 13:09
26 juni 2014 14:59

Gesink maakt zondag rentree op NK na hartklachten

Robert Gesink maakt zondag na tweeënhalve maand afwezigheid zijn rentree. Belkin heeft de klimmer opgenomen in de selectie voor het NK in Ootmarsum.

Gesink maakt zondag rentree op NK na hartklachten Foto:  Hollandse Hoogte

Gesink werd afgelopen maand behandeld aan zijn hartklachten en zou oorspronkelijk vorige week zijn rentree maken in de Ster ZLM Toer, maar die rittenkoers kwam te vroeg.

Belkin vaardigt in totaal vijftien renners af naar de wedstrijd waarin Johnny Hoogerland, nu in dienst van het Italiaanse Androni-Giocatolli, zijn titel verdedigt.

Lars Boom, Theo Bos, Stef Clement, Laurens ten Dam, Jos van Emden, Rick Flens, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Nick van der Lijke, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Dennis van Winden zullen Gesink vergezellen.

Bauke Mollema gaf eerder al aan het NK niet te gaan rijden omdat het niet past in zijn voorbereiding op de Tour de France.

Grootste ploeg

Belkin is de grootste ploeg die in de Twentse plaats aan de start staat. Het is al vijf jaar geleden dat de ploeg, die voorheen als Rabobank en Blanco door het leven ging, de Nederlandse titel pakte.

"We zijn de ploeg met de meeste renners aan de start, maar men moet niet vergeten dat er ook veel goede Nederlanders bij andere ploegen rijden", aldus ploegleider Merijn Zeeman.

"Het betekent dus niet dat wij niet automatisch de koers gaan controleren en zomaar even gaan toeslaan. Renners als Dumoulin, Langeveld, Slagter, Terpstra en Weening zijn echte kanshebbers."

Door: NU.nl

Eerdere berichten

Gisteren

Vrije trap keeper

De 41-jarige Rogerio Ceni staat bij Sao Paulo boven Kaká in de pikorde, hetgeen terecht blijkt.

Bekijk de video
Banner NUjournaal Sport

Nat achterwerk

Olympique Marseille-coach Bielsa was vergeten waar hij zijn bekertje water had neergezet. 

Bekijk de video

Wereldpunten

Grigor Dimitrov krijgt de handen op elkaar in Stockholm. Zelfs opponent Jack Sock toont bewondering voor de Bulgaar.

Bekijk de video