Van Basten benoemt Davids tot aanvoerder

Laatste update:  17 augustus 2004 16:10 info

STOCKHOLM - Bondscoach Marco van Basten heeft Edgar Davidstot aanvoerder van het Nederlands elftal benoemd. De 31-jarigemiddenvelder van Inter Milan is de opvolger van de gestopte Frankde Boer. Davids was al samen met Phillip Cocu reserve-aanvoerderbij Oranje. Het is nog niet bekend wie Van Basten als eerstevervanger voor Davids voor ogen heeft.

Foto:  ANP

Van Basten benaderde Davids al vlak na zijn aantreden alsbondscoach. De 68-voudig international vroeg even bedenktijd. De inParamaribo geboren middenvelder gaf Van Basten pas maandag zijnjawoord.

"Davids gaat altijd voorop in de strijd", verklaarde VanBasten zijn keuze. "In mijn ogen kan hij de verantwoordelijkheidook aan. Wat ik belangrijk vind? Hij moet zijn verantwoordelijkheidvoor de ploeg nemen. Hij moet een verlengstuk van de trainers zijn.Daarbij moet hij het team ook tegenover de media goedvertegenwoordigen."

Vooral de laatst genoemde opdracht zette Davids aan totnadenken. "Ja, ik heb niet direct antwoord gegeven", aldusDavids. "Ik besef wat er allemaal bij deze functie komt kijken. Ikbeschouw het echter ook als een hele eer dat de bondscoach bij mijis uitgekomen. Ik ga dus heel erg mijn best doen."

Van Basten wacht nog met het benoemen van eenreserve-aanvoerder. De bondscoach bevestigde dat hij naast Davidsnog andere internationals voor de vacature van aanvoerder in beeldhad. "We hebben ook aan Van der Sar gedacht. We wilden echter tochliever een veldspeler als aanvoerder.

De naam van Van Nistelrooijis ook gevallen. Hij is voorlopig nog geblesseerd. Ook wanneer Ruudweer helemaal fit is, blijft Davids de eerste aanvoerder vanOranje."

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Max Verstappen

De 17-jarige Nederlander bereidt zich op het circuit van Suzuka voor op zijn debuut in de Formule 1, vrijdag in de vrije training van de GP van Japan.

Bekijk de foto's
Banner NUjournaal Sport

Oktoberfest

Trainer Tayfun Korkut van Hannover 96 heeft zijn spelers uitdrukkelijk verboden om na de wedstrijd tegen Bayern het bierfestival te bezoeken.

Lees verder

Column Regterschot

'Misschien had PSV Cocu niet zo moeten pushen om de weg in te slaan die hij is ingeslagen.'

Lees verder