Gepubliceerd: 
Laatste update: 
14 november 2013 23:52
14 november 2013 23:58

Phelps draait weer mee in Amerikaans antidopingprogramma

Michael Phelps weerspreekt dat een comeback als professioneel zwemmer voor hem al aan de orde is.

Foto:  ANP

De Amerikaanse zwemlegende zegt donderdag in gesprek met persbureau AP dat 'nog niets in steen gebeiteld is'.

Eerder op de dag werd bekend dat Phelps weer meedraait in het Amerikaanse antidopingprogramma. Het was voor Amerikaanse media reden om volop te speculeren over een comeback.

Phelps werd in het derde kwartaal tweemaal getest. Dat de 28-jarige Amerikaan weer meedraait in het antidopingprogramma, doet hij vooral op aandringen van coach Bob Bowman. Op die manier kan Phelps alle opties open houden. 

Volgens Phelps is hij weer gaan zwemmen om weer een beetje in vorm te geraken. Bovendien is het gezellig bij zijn oude team op de North Baltimore Aquatic Club. Coach Bowman stelt dat Phelps in maart weer competitief zou kunnen zijn. 

Phelps won liefst 22 olympische medailles, waarvan achttien gouden. Hij besloot vorig jaar zomer na de Spelen in Londen een punt achter zijn carrière te zetten.

Door: Novum/NUsport

Eerdere berichten

Gisteren

Nieuw schaatspak

De Nederlandse schaatsers rijden bij internationale wedstrijden in een pak waarin oranje zo goed als verdwenen is en blauw de overhand heeft.

Lees verder
Banner NUjournaal Sport

Interview Kramer

De Fries begint over een maand voor het eerst in negen jaar zonder Gerard Kemkers aan een schaatsseizoen. 'Ik heb niet het gevoel dat ik er nu gemakkelijker vanaf kom.'

Lees verder

Column Zonneveld

'Een beetje zielig was het, maar tegelijkertijd zat er iets heel troostrijks in. In dit leven kun je je aan weinig vastklampen, maar wel aan de ereplaatsen van Greg.'

Lees verder