Gepubliceerd: 
Laatste update: 
14 november 2013 23:52
14 november 2013 23:58

Phelps draait weer mee in Amerikaans antidopingprogramma

Michael Phelps weerspreekt dat een comeback als professioneel zwemmer voor hem al aan de orde is.

Foto:  ANP

De Amerikaanse zwemlegende zegt donderdag in gesprek met persbureau AP dat 'nog niets in steen gebeiteld is'.

Eerder op de dag werd bekend dat Phelps weer meedraait in het Amerikaanse antidopingprogramma. Het was voor Amerikaanse media reden om volop te speculeren over een comeback.

Phelps werd in het derde kwartaal tweemaal getest. Dat de 28-jarige Amerikaan weer meedraait in het antidopingprogramma, doet hij vooral op aandringen van coach Bob Bowman. Op die manier kan Phelps alle opties open houden. 

Volgens Phelps is hij weer gaan zwemmen om weer een beetje in vorm te geraken. Bovendien is het gezellig bij zijn oude team op de North Baltimore Aquatic Club. Coach Bowman stelt dat Phelps in maart weer competitief zou kunnen zijn. 

Phelps won liefst 22 olympische medailles, waarvan achttien gouden. Hij besloot vorig jaar zomer na de Spelen in Londen een punt achter zijn carrière te zetten.

Door: Novum/NUsport

Eerdere berichten

Gisteren

Reacties eredivisie

Ajax wint op fortuinlijke wijze de Klassieker, PSV is na de ruime zege alleen koploper en ook FC Twente doet goede zaken.

Lees alle reacties
Banner NUjournaal Sport

Record

Paderborn-middenvelder Moritz Stoppelkamp schiet tegen Hannover 96 raak vanaf 83 meter. Van zover was er nog nooit gescoord in de Bundesliga.

Lees verder

WK wielrennen

Alles wat u moet weten over de mondiale titelstrijd in het Spaanse Ponferrada. 'Spanje is favoriet.'

Lees verder