Gepubliceerd: 
Laatste update: 
6 juli 2013 16:31
6 juli 2013 18:24

Eenvoudige oefenzeges voor Ajax, PSV en Feyenoord

Ajax heeft zaterdag een oefenwedstrijd bij Dynamo Dresden gewonnen: 3-0. Christian Eriksen benutte twee vrije trappen.

Foto:  ANP

Danny Hoesen scoorde na rust tegen de club uit de tweede Bundesliga.

Ajax speelde in de tweede helft met een compleet ander elftal. Veel basisspelers van vorig seizoen kregen in de eerste helft speeltijd.

Daley Blind en Ricardo van Rhijn ontbraken nog. Zij waren met Jong Oranje actief op het EK in Israël en voegen zich komende week bij de selectie.

Ook de kersverse aanwinsten Mike van der Hoorn en Bojan Krkic waren nog niet van de partij in Dresden. Zij melden zich komende week in Amsterdam.

PSV

PSV heeft een oefenwedstrijd bij Dosko gewonnen: 11-0. Jurgen Locadia en Mohammed Rayhi scoorden drie keer.

Rayhi debuteerde met een hattrick in het eerste elftal. Hij tekende vorige week een tweejarig contract en scoorde drie keer in het laatste half uur.

Zakaria Bakkali trof tweemaal doel. Oscar Hiljemark, Stanislav Manolev en Jorrit Hendrix tekenden voor de overige treffers.

PSV speelde in Bergen op Zoom nog zonder Adam Maher, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Memphis Depay, Jeroen Zoet en Florian Jozefzoon. Zij speelden met Jong Oranje op het EK in Israël en melden zich maandag in Eindhoven.

FC Twente

FC Twente heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De club uit Enschede versloeg in Middelburg een Zeeuwse selectie (5-1).

Felitciano Zschusschen scoorde tweemaal. Luc Castaignos en Glynor Plet troffen een keer doel. FC Twente kwam op 3-1 door een eigen doelpunt van de tegenstander.

Kyle Ebecilio maakte zijn debuut voor FC Twente, dat nog zonder alle internationals acteerde.

Feyenoord

Graziano Pellè is al vroeg op schot. De Italiaan leverde met drie doelpunten een grote bijdrage in de oefenzege van Feyenoord op de amateurs van sportclub Feyenoord (7-0).

Trainer Ronald Koeman bracht Pellè na rust bij een voorsprong van 1-0. Ruud Vormer, Wesley Verhoek, Manu en Ruben Schaken waren ook succesvol.

Feyenoord speelde in de tweede helft met een compleet ander elftal dan voor rust. Na de hervatting stonden er veel basisspelers van vorig seizoen op het veld. Sekou Cissé, vorig seizoen vaak geblesseerd, maakte in de eerste helft indruk.

Vitesse

Vitesse heeft het oefenduel met Voorwaarts Twello (5-0) gewonnen.

De van Feyenoord overgekomen Kelvin Leerdam tekende voor het laatste doelpunt van zijn nieuwe club. Marko Vejinovic, een andere nieuweling, kreeg in de tweede helft ook speeltijd.

Vitesse leidde bij rust al met 4-0, door treffers van Jonathan Reis, Marcus Pedersen, Adnane Tighadouini en Theo Janssen.

Wilfried Bony was aanwezig in Hoenderloo. Hij kreeg geen speeltijd. De spits heeft nog steeds zijn zinnen gezet op een vertrek naar Swansea.

Door: ANP

Eerdere berichten

Gisteren

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie
Banner NUjournaal Sport

Column Zonneveld

'Wielrennen is gratis. Fans zitten voor niets op de eerste rij. En we doen we alsof het normaal is. Maar dat is het niet.'

Lees verder

Vrije trap keeper

De 41-jarige Rogerio Ceni staat bij Sao Paulo boven Kaká in de pikorde, hetgeen terecht blijkt.

Bekijk de video