Gepubliceerd: 
Laatste update: 
6 juli 2013 16:31
6 juli 2013 18:24

Eenvoudige oefenzeges voor Ajax, PSV en Feyenoord

Ajax heeft zaterdag een oefenwedstrijd bij Dynamo Dresden gewonnen: 3-0. Christian Eriksen benutte twee vrije trappen.

Foto:  ANP

Danny Hoesen scoorde na rust tegen de club uit de tweede Bundesliga.

Ajax speelde in de tweede helft met een compleet ander elftal. Veel basisspelers van vorig seizoen kregen in de eerste helft speeltijd.

Daley Blind en Ricardo van Rhijn ontbraken nog. Zij waren met Jong Oranje actief op het EK in Israël en voegen zich komende week bij de selectie.

Ook de kersverse aanwinsten Mike van der Hoorn en Bojan Krkic waren nog niet van de partij in Dresden. Zij melden zich komende week in Amsterdam.

PSV

PSV heeft een oefenwedstrijd bij Dosko gewonnen: 11-0. Jurgen Locadia en Mohammed Rayhi scoorden drie keer.

Rayhi debuteerde met een hattrick in het eerste elftal. Hij tekende vorige week een tweejarig contract en scoorde drie keer in het laatste half uur.

Zakaria Bakkali trof tweemaal doel. Oscar Hiljemark, Stanislav Manolev en Jorrit Hendrix tekenden voor de overige treffers.

PSV speelde in Bergen op Zoom nog zonder Adam Maher, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman, Memphis Depay, Jeroen Zoet en Florian Jozefzoon. Zij speelden met Jong Oranje op het EK in Israël en melden zich maandag in Eindhoven.

FC Twente

FC Twente heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De club uit Enschede versloeg in Middelburg een Zeeuwse selectie (5-1).

Felitciano Zschusschen scoorde tweemaal. Luc Castaignos en Glynor Plet troffen een keer doel. FC Twente kwam op 3-1 door een eigen doelpunt van de tegenstander.

Kyle Ebecilio maakte zijn debuut voor FC Twente, dat nog zonder alle internationals acteerde.

Feyenoord

Graziano Pellè is al vroeg op schot. De Italiaan leverde met drie doelpunten een grote bijdrage in de oefenzege van Feyenoord op de amateurs van sportclub Feyenoord (7-0).

Trainer Ronald Koeman bracht Pellè na rust bij een voorsprong van 1-0. Ruud Vormer, Wesley Verhoek, Manu en Ruben Schaken waren ook succesvol.

Feyenoord speelde in de tweede helft met een compleet ander elftal dan voor rust. Na de hervatting stonden er veel basisspelers van vorig seizoen op het veld. Sekou Cissé, vorig seizoen vaak geblesseerd, maakte in de eerste helft indruk.

Vitesse

Vitesse heeft het oefenduel met Voorwaarts Twello (5-0) gewonnen.

De van Feyenoord overgekomen Kelvin Leerdam tekende voor het laatste doelpunt van zijn nieuwe club. Marko Vejinovic, een andere nieuweling, kreeg in de tweede helft ook speeltijd.

Vitesse leidde bij rust al met 4-0, door treffers van Jonathan Reis, Marcus Pedersen, Adnane Tighadouini en Theo Janssen.

Wilfried Bony was aanwezig in Hoenderloo. Hij kreeg geen speeltijd. De spits heeft nog steeds zijn zinnen gezet op een vertrek naar Swansea.

Door: ANP

Eerdere berichten

Gisteren

Column Regterschot

'Misschien had PSV Cocu niet zo moeten pushen om de weg in te slaan die hij is ingeslagen.'

Lees verder
Banner NUjournaal Sport

Opvallend

De gemiddelde trainer in de eredivisie is slechts 372 dagen in dienst bij zijn club. Alleen in Portugal is het verloop nog sneller.

Lees verder

Video

Ronaldinho moest tijdens een wedstrijd van Queretaro een handtekening uitdelen aan een fan.

Bekijk de video