FC Twente en FC Utrecht naar finale play-offs

FC Twente en FC Utrecht hebben zich zondag geplaatst voor de finaleronde van de play-offs met als inzet een ticket voor de voorronde van de Europa League. De Tukkers versloegen FC Groningen, de Domstedelingen waren te sterk voor sc Heerenveen.

Het werd 3-2 in Enschede, hetgeen na de 1-0 zege van donderdag in Groningen volstond voor een finaleplaats voor de Tukkers.

Edson Braafheid zette FC Twente al na twaalf minuten op voorsprong. De linksachter pikte de bal op na een afgeslagen voorzet van Dusan Tadic en schoot onberispelijk in.

De thuisclub heerste, vooral door toedoen van de sterke oud-Groninger Tadic, in die fase. Ook Tim Hölscher, de jeugdige vervanger van de niet geheel fitte Nacer Chadli, en Rasmus Bengtsson waren eveneens dicht bij treffers.

Gemakzucht sloop echter in de gelederen van het elftal van trainer Alfred Schreuder. Daardoor kon FC Groningen zich oprichten. Nota bene Braafheid maakte de gelijkmaker, door een voorzet van Leandro Bacuna achter zijn eigen doelman Sander Boschker te werken.

Daarmee was de ellende nog niet voorbij voor FC Twente. Even later kwam Groningen op voorsprong. Andraz Kirm passeerde Boschker, na door een fraaie pass van Filip Kostic te zijn weggestuurd. De 2-1 voorsprong zette het elftal van coach Robert Maaskant virtueel in de volgende ronde.

Druk

Meteen na de hervatting zette FC Twente de opponent onder druk. Dat leidde in het eerste kwartier na rust echter slechts tot één concrete kans. Roberto Rosales schoot na een pass van Tadic laag in, maar zag Marco Bizot in het Groningse doel redden.

Daarom restte Schreuder weinig anders dan in het laatste half uur de niet geheel fitte Chadli alsnog in te zetten. FC Groningen beperkte zich verder tot tegenhouden en kwam de middenlijn niet meer over. Bij FC Twente ontbrak echter lang het overzicht om de juiste opening te vinden.

Met een rake kopbal bevrijdde uiteindelijk Felipe Gutierrez zijn club, 2-2. Chadli maakte er nog 3-2 van.

Pelé veilt zijn mooiste trofeeën

Pelé veilt zijn mooiste trofeeën
Legende doet afstand van drie gouden WK-medailles en een kopie van de oude wereldbeker.  

Minder motoren in wielerkoers

Minder motoren in wielerkoers
De UCI zegt de regels aan te gaan scherpen na de zware valpartij in de Ronde van België.

Prachtige hakbal in Kazachstan

Prachtige hakbal in Kazachstan
Kameroener Leandre Tawamba maakt op fraaie wijze de winnende treffer.