Gepubliceerd: 
Laatste update: 
5 januari 2013 10:22
5 januari 2013 14:55

Pellè tekent vierjarig contract bij Feyenoord

HOOFDDORP - Graziano Pellè speelt ook de komende jaren bij Feyenoord. De spits heeft een contract tot medio 2017 bij de Rotterdamse club getekend.

Foto:  ANP

Dat maakte de stadionclub zaterdag bekend.

De Italiaan is dit seizoen nog gehuurd van Parma, maar de met financiële problemen kampende club, die ook nog een miljoen euro aan AZ verschuldigd is voor Pellè, heeft ingestemd met een definitieve overgang van de aanvaller naar Rotterdam.

Met de transfer zou zo'n drie miljoen euro gemoeid zijn.

"Met Graziano hebben we een uitstekende spits voor langere termijn aan ons weten te binden", reageerde technisch directeur Martin Van Geel verheugd.

"Tijdens de eerste seizoenshelft heeft hij laten zien van grote waarde te zijn. Graziano laat niet alleen als aanspeelpunt het elftal beter voetballen, maar is daarnaast met zijn doelpunten zeer belangrijk voor ons."

Vertrouwen

Pellè zelf reageerde ook zeer blij op zijn nieuwe contract, dat ingaat op 1 juli 2013. "Het is geen geheim dat ik het hier ontzettend naar mijn zin heb. Ik voel heel veel vertrouwen bij Feyenoord."

"Voetballend gezien kunnen we tevreden zijn over wat we tot nu toe dit seizoen hebben laten zien en ook privé ben ik erg gelukkig in Rotterdam. Het is heel mooi dat ik ook de komende jaren deel uit kan blijven maken van deze geweldige club."

Veertien goals

De 27-jarige Pellè maakte het afgelopen halfjaar grote indruk in De Kuip, met name door in de competitie in veertien duels veertien keer te scoren. Door het beste jaar uit zijn loopbaan deed de lange spits al snel John Guidetti vergeten in Rotterdam.

Van Geel meldde daarom eerder al dat Feyenoord 'ver' zou willen gaan om de oud-speler van AZ in te lijven. De onderhandelingen daarover raakten vrijdag in een stroomversnelling en zijn zaterdag definitief afgerond.

De nummer vier van de eredivisie speelt zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen AGOVV. Op maandag vertrekt de ploeg van Ronald Koeman naar Marbella voor een trainingskamp.

Door: NUsport/ANP

Eerdere berichten

Champions League

Bij slechts vijftien van de 32 clubs in het Europese kampioenenbal zijn de spelers uit eigen land in de meerderheid. Manchester City heeft zelfs een percentage buitenlanders van 85,7.

Lees verder
Banner NUjournaal Sport

Column Zonneveld

'Fred zou een geweldige conciërge op een middelbare school zijn. Loodgieter, ook iets voor Fred.'

Lees verder

UCI hekelt tenue

Voorzitter Brian Cookson van de wielerunie vindt het onfatsoenlijk dat een vrouwenteam rondrijdt in een tenue waardoor het lijkt dat de rensters halfnaakt zijn. 

Lees verder