Gepubliceerd: 
Laatste update: 
28 november 2012 15:42
4 december 2012 14:53

Nadal positief over herstel bij opening playground in Rotterdam

ROTTERDAM - Rafael Nadal werkt voorzichtig toe naar zijn langverwachte rentree op de tennisbaan.

ANP

De nummer vier van de wereld staat al sinds eind juni, toen hij in de tweede ronde van Wimbledon werd uitgeschakeld, aan de kant met een slepende knieblessure.

Vorige week hervatte de Spanjaard de training. ''Ik train een uur per dag, het gaat de goede kant op'', zei Nadal woensdag tijdens een bliksembezoek aan Rotterdam.

In de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek opende Nadal samen de honderdste 'playground' van de Richard Krajicek Foundation, die eerder dit jaar al haar vijftienjarig bestaan vierde.

Gevoel

De zevenvoudig winnaar van Roland Garros hoopt eind dit jaar mee te kunnen doen aan het demonstratietoernooi in Abu Dhabi.

''Ik bekijk het van dag tot dag. Hopelijk kan ik tennissen in Abu Dhabi, maar het belangrijkste is dat ik weer helemaal fit word. Of ik dan in Abu Dhabi mijn rentree maak of op een ander toernooi, dat maakt me niet uit. Mijn gevoel beslist wanneer ik er klaar voor ben.''

De 26-jarige Nadal bracht de afgelopen maanden met familie door op Mallorca. ''Alhoewel dat best leuk was, was ik niet blij. Ik wil namelijk graag tennissen.''

Ahoy

Nadal zei nooit voor het einde van zijn carrière te hebben gevreesd, ondanks aanhoudende problemen met zijn knieën. ''Nee, dit is geen blessure die je dwingt tot stoppen. Ik ben nu weer fit en hopelijk kan ik snel weer spelen.''

Nadal hoopt ooit weer op het ABN Amro World Tennis Tournament in actie te komen. ''Ik denk niet komend jaar, maar hopelijk in de toekomst.''

Krajicek haalde Nadal als toernooidirecteur van het World Tennis Tournament in 2008 en 2009 al naar het Rotterdamse sportpaleis Ahoy. In 2006 en 2010 moest hij zich vanwege fysieke problemen afmelden.

Door: ANP/NUsport
  • Deel:

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Gisteren

Reacties eredivisie

Ajax wint op fortuinlijke wijze de Klassieker, PSV is na de ruime zege alleen koploper en ook FC Twente doet goede zaken.

Lees alle reacties
Banner NUjournaal Sport

Record

Paderborn-middenvelder Moritz Stoppelkamp schiet tegen Hannover 96 raak vanaf 83 meter. Van zover was er nog nooit gescoord in de Bundesliga.

Lees verder

WK wielrennen

Alles wat u moet weten over de mondiale titelstrijd in het Spaanse Ponferrada. 'Spanje is favoriet.'

Lees verder