Olympische sporters terug in Nederland

DEN BOSCH - De olympische equipe is maandag teruggekeerd in Nederland. Rond 16.00 uur arriveerden bijna 200 sporters met de trein in Den Bosch.

Op het station, waar de sporters met een paar minuten vertraging aankwamen, werden ze feestelijk onthaald op het perron door fans en burgemeester Ton Rombouts.

In de stad werden zij verder gehuldigd worden. Daar stond het Stationsplein zo vol, dat de gemeente mensen adviseerde om niet naar de speciale huldiging te komen.

Het terrein werd afgesloten. Ranomi Kromowidjojo mocht als eerste een podium in de vorm van een enorme gouden medaille betreden, waarna ook de rest van de sporters een applaus van ongeveer 10.000 toegestroomde fans in ontvangst mocht nemen.

Burgemeester Rombouts gaf een toespraak om de sporters in het zonnetje te zetten. Rond de huldiging waren er onder meer ook optredens van Ali B en Nick & Simon. Rondom het plein hingen spandoeken met onder andere de teksten 'Hallo Helden' en 'Welkom Thuis'.

Op de speciale Thalys die was ingezet om de sporters veilig naar huis te brengen, zijn afbeeldingen van de behaalde medailles gedrukt. De sporters hebben die medailles gesigneerd.

Lees alles over de Spelen op onze special

Lees meer over:
Tip de redactie