Italië moet spits Rossi missen op het EK

Laatste update:  13 april 2012 20:20 info

VILLARREAL - De Italiaan Giuseppe Rossi kan deelname aan het EK vergeten. Rossi (25) heeft vrijdag tijdens de training van Villarreal de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en staat daardoor zeker een half jaar aan de kant. 

Foto:  ANP

Dat maakte de Spaanse club bekend. Voor Rossi is het de tweede zware knieblessure van dit jaar.

Eind oktober moest de 24-voudig international ook al onder het mes vanwege kruisbandschade in dezelfde knie. Rossi was daarvan nog aan het revalideren toen vrijdag het noodlot opnieuw toesloeg.

Italië moet het komende zomer bij het EK in Polen en Oekraïne in de groep opnemen tegen Ierland, Kroatië en Europees en wereldkampioen Spanje.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

WK BMX

Bondscoach Bas de Bever zag de mannen falen en Laura Smulders een bronzen medaille winnen. 'Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor toernooi dit was.'

Lees verder
Banner NUjournaal Sport

Transfertumult

Lees alles over de ontwikkelingen in het nationale en internationale voetbal tijdens de zomerse transferperiode. Een Russische club zou Quincy Promes willen inlijven.

Lees verder

Eindklassementen Tour

Het geel is voor Nibali, het groen voor Sagan en de bolletjestrui voor Majka. Ten Dam is de beste Nederlander op de negende plaats.

Bekijk de klassementen