Almere en Zoetermeer denken aan ijsstadion

AMSTERDAM - De gemeente Almere heeft plannen om een nieuw ijsstadion te bouwen. In stadsdeel Almere Poort moet een ultramodern stadion komen met twee banen van vierhonderd meter.

De stad wil zo een einde maken aan de alleenheerschappij van het Thialf in Heerenveen, schrijft het AD vrijdag.

Het stadion gaat ongeveer zestig miljoen euro kosten en biedt plaats voor twintigduizend toeschouwers.

Volgens Folkert Buiter van ontwikkelingsbureau Proplan zou 'het nieuwe Thialf' al in het najaar van 2015 open kunnen. De gemeenteraad moet de plannen nog wel goedkeuren.

"Almere ligt centraler dan Heerenveen, zo breng je de wedstrijden wat meer naar het publiek toe en help je de topsport vooruit", aldus Buiter over het nieuwe ijsstadion.

Topsportcentrum

"Eind maart komen we met concretere plannen naar buiten." Het stadion moet naast het topsportcentrum in Almere herrijzen.

Eerder deze week werd bekend dat er in Heerenveen geen nieuw ijsstadion komt. In plaats daarvan wordt het huidige Thialf opnieuw opgeknapt, tot teleurstelling van de KNSB en de Nederlandse topschaatsers.

Zoetermeer

Naast Almere wil ook de gemeente Zoetermeer in het gat duiken, nu de nieuwbouwplannen van het Thialf in Heerenveen van de baan zijn.

''De plannen in Almere en Zoetermeer zijn hele serieuze initiatieven'', bevestigde Arie Koops, directeur van de schaatsbond KNSB.

''Het is heel mooi. Al wil ik er wel bij zeggen dat Heerenveen ook nog steeds in de race is met de verbouwingsplannen.''

De KNSB wil een nieuwe duurzame hal die 300 dagen per jaar beschikbaar is voor topsport. Er moeten grote schaatsevenementen kunnen worden gehouden maar ook de recreant is welkom.

Uitslagen Premier League Darts

Uitslagen Premier League Darts
Van Gerwen wint overtuigend van wereldkampioen Anderson, Van Barneveld onderuit tegen Wright.

Programma en uitslagen WK afstanden

Programma en uitslagen WK afstanden
In Kolomna is van donderdag tot en met zondag het belangrijkste schaatstoernooi van de winter.

Valencia-speler laat zich zomaar vallen

Valencia-speler laat zich zomaar vallen
De arbiter beloont Pascual met een vrije trap voor zijn theaterstukje tijdens de UEFA Youth League.