Murray meldt zich af voor Davis Cup

Laatste update:  31 januari 2012 15:35 info

AMSTERDAM - Andy Murray laat volgende maand het Davis Cuptreffen met Slowakije in de eerste ronde van de Euro-Afrikaanse zone aan zich voorbijgaan. 

1553 Foto:  ANP

De nummer vier van de wereld heeft een aantal lichte blessures overgehouden aan de Australian Open, waarin de Brit na een zinderende wedstrijd in de halve finale werd uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Novak Djokovic.

Volgens Murray is het 'een verstandige beslissing' om nu rust te nemen, gezien het overvolle tennisjaar dat hem te wachten staat. Zo staan onder meer de Olympische Spelen in Londen dikgedrukt in zijn agenda.

Tommy Haas

Tommy Haas maakt juist na een lange afwezigheid zijn rentree in het Duitse Davis Cupteam. De 33-jarige routinier diende vier jaar geleden voor het laatst zijn land.

Duitsland treft in Bamberg in de eerste ronde van de wereldgroep verliezend finalist Argentinië. De wedstrijden worden afgewerkt van 10 tot 12 februari.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Ontslag Moyes

De Schot is na zijn congé bij Manchester United de tiende manager die dit seizoen op straat wordt gezet in de Premier League.

Bekijk het overzicht
Banner NUjournaal Sport

Column Zonneveld

'Alles aan Tom Dumoulin klopt. Hij fietst hard, hij kijkt zwoel, zijn haren zitten altijd goed en er zit een Hollywoodkuiltje in zijn kin.'

Lees verder

Video

Een van de mooiste treffers van het afgelopen paasweekeinde viel in de hoogste afdeling van Ierland te bewonderen.

Bekijk de video