Koeman weg bij FC Utrecht, Wouters maakt seizoen af

Laatste update:  18 oktober 2011 16:35 info

AMSTERDAM - Erwin Koeman stapt per direct op als trainer van FC Utrecht. Dat heeft de club uit de Domstad dinsdag bekendgemaakt.

ANP

FC Utrecht laste dinsdagmiddag een persconferentie in. Naast de scheidend hoofdtrainer waren ook algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch directeur Foeke Booy aanwezig.

Koeman noemde op de persconferentie de werkomstandigheden bij FC Utrecht als een belangrijke reden voor zijn vertrek. Hij mist op trainingscomplex Zoudenbalch goede faciliteiten.

Vertrek spelers

De clubleiding kon niet op korte termijn aan de wensen van Koeman voldoen, zei technisch directeur Foeke Booy. Ook gaf Koeman aan dat hij het moeilijk vond om, na het vertrek van goede spelers, zijn ambities en die van FC Utrecht bij te stellen.

De trainer zag tot zijn ongenoegen bepalende krachten Dries Mertens, Kevin Strootman, Michel Vorm, Ricky van Wolfswinkel en Michael Silberbauer vertrekken uit de Galgenwaard.

FC Utrecht bezet op dit moment de tiende plaats in de eredivisie en is uitgeschakeld voor de KNVB-beker. Zaterdag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Wouters

De opvolger van Koeman is zijn huidige assistent Jan Wouters, die in ieder geval tot het einde van het seizoen het roer overneemt en zal worden bijgestaan door Robbie Alflen.

Voor de 51-jarige Wouters is het de vierde keer in zijn trainerscarrière dat hij de leiding krijgt over een eerste elftal. Eerder deed hij dat bij Ajax, PSV en ook al bij FC Utrecht.

Alflen

Alflen had tot dinsdag de leiding over Jong FC Utrecht. Jean-Paul de Jong, trainer van het hoogste jeugdteam (A1), schuift nu door naar Jong FC Utrecht.

Mogelijk blijft Wouters ook na dit seizoen hoofdtrainer.

Botsing

Koeman kwam eerder dit seizoen in botsing met de leiding van de club, omdat hij niet op de hoogte was van de transfer van Rodney Sneijder.

De trainer accepteerde toen de excuses van Booy en besloot aan te blijven bij FC Utrecht.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Liveticker Tour

De aankomst van de achttiende etappe ligt op de Hautacam. Het is de laatste kans voor klimmers om tijd te pakken.

Volg de liveticker
Banner NUjournaal Sport

Video

Een oefenwedstrijd tussen Lille en Maccabi Haifa in Oostenrijk is gestaakt nadat spelers van de Israëlische club werden belaagd door mensen met Palestijnse vlaggen.

Bekijk de video

Transfertumult

Lees alles over de ontwikkelingen in het nationale en internationale voetbal tijdens de zomerse transferperiode. Atletico Madrid zou Zakaria Bakkali aan willen trekken.

Lees verder