Paul van Ass nieuwe bondscoach hockeyers

Laatste update:  3 juni 2010 00:00 info

DEN HAAG - Paul van Ass is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse hockeyers. De Hagenaar wordt donderdagmiddag op het hoofdkantoor van sponsor Rabobank gepresenteerd.

Foto:  Hockey.nl

De huidige trainer van HGC maakte zijn aanstelling zelf woensdagavond bekend in het NOS-programma Langs de Lijn.

De keuze voor Van Ass is opmerkelijk. Na het ontslag begin april van Michel van den Heuvel was algemeen de gedachte dat de hockeybond (KHNB) voor de gelouterde Marc Lammers, die met de Nederlandse vrouwenploeg alles won wat er te winnen viel, of voor een internationale topcoach zou kiezen.

Ervaring

Van Ass heeft als hoofdcoach in het internationale tophockey nog geen ervaring.

Hij fungeerde het afgelopen jaar als assistent-coach van Van den Heuvel. Daarvoor was Van Ass een jaartje teammanager bij Oranje.

Met HGC plaatste de nieuwe bondscoach van de Nederlandse ploeg zich woensdagavond voor de finale van de play-offs om de Nederlandse titel, tegen Bloemendaal. Zondag is het eerste duel in de best-of-three. Van Ass debuteert bij Oranje eind juli tijdens de Champions Trophy in Mönchengladbach.

Ontkennen

''Ik kan en wil het nu niet meer ontkennen'', gaf Van Ass te kennen. ''Het is wel jammer dat het nieuws nu naar buiten komt. Ik zit met HGC nog helemaal in de sfeer van de play-offs. Die finale tegen Bloemendaal willen we natuurlijk heel graag winnen. Ik zal het nu ook tegen mijn spelers moeten gaan vertellen.''

Van Ass liet eerder nog weten dat hij door drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf eigenlijk geen tijd had voor een fulltime functie als bondscoach.

''Maar na enige bedenktijd heb ik toch besloten om het te doen. Ik vind dit werk zo leuk en zo'n eer ook. Hockey is mijn hobby en mijn passie. Nu maak ik mijn beroep ervan. Mooier kun je het niet hebben.''

Technische staf

Van Ass wilde op de NOS-radio nog niets zeggen over zijn technische staf waarin ook voor 'strafcornergoeroe' Toon Siepman een plaatsje zou worden ingeruimd.

''Iedereen met kennis en visie is welkom. Maar dit is het moment nog niet om daarover uitspraken te doen. We hebben nog wel even de tijd. Mijn contract als bondscoach is niet van korte duur. Bij de Olympische Spelen van Londen 2012 zijn we ongeveer halverwege. Maar dan moet ik het natuurlijk wel goed doen, anders vlieg ik eruit.''

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Europa League

PSV weet als enige Nederlandse ploeg te winnen in de laatste voorronde van de Europa League.

Lees alle reacties
Banner NUjournaal Sport

Oranje

Over een paar weken begint Oranje aan het tweede tijdperk-Hiddink. Hoe ziet de weg van het Nederlands elftal richting het EK 2016 eruit?

Lees verder

Column Regterschot

'Robben was niet alleen op het veld beter dan Ronaldo, ook op alle andere vlakken troefde hij de Portugees af. Robben werd een échte leider.'

Lees verder