Heerenveen niet opgewassen tegen Stoch

Laatste update:  20 september 2009 20:16 info

HEERENVEEN - FC Twente was zondag met 0-2 te sterk voor SC Heerenveen. Miroslav Stoch was met twee treffers de gevierde man bij de bezoekers, die lange tijd onder druk stonden. Het geplaagde Heerenveen verdiende minimaal een punt, maar kreeg het niet.

Foto:  ANP

Interim-coach Jan de Jonge stuurde zijn elftal met een versterkt middenveld het veld op en liet ze achterin één op één te spelen, ondanks de dit seizoen kwestbare Heerenveense achterhoede.

Die tactiek bracht FC Twente behoorlijk in verwarring in de openingsfase en de ploeg kwam een aantal keer met de schrik vrij.

Elm

Het eerste serieuze doelgevaar namens de thuisclub kwam van Viktor Elm, wiens afstandschot Sander Boschker bijna verraste. De rebound die de doelman weggaf wisten Paulo Henrique en Gerald Sibon net niet ten gelde te maken.

Henrique kreeg daarna zelf een kans, nadat een gekraakt schot van Goran Popov voor zijn voeten kwam. Uit de draai stuitte de Braziliaan echter op Boschker.

Henrique

Na een kwartier leek de verrassende speelwijze van Heerenveen beloond te worden met een treffer toen Henrique, na doorkoppen van Kristian Bak Nielsen, de bal in het doel werkte. Arbiter Pieter Vink keurde de treffer echter terecht af wegens buitenspel.

FC Twente wist zich vanuit het uitvak slechts gesteund door de kidsclub omdat de rest van de supporters het duel boycotte vanwege een door de burgemeester van Heerenveen opgelegde buscombi-regeling.

De ploeg kwam pas halverwege de eerste helft serieus op de helft van Heerenveen. Het was direct raak. Miroslav Stoch pikte een steekpass handig op en schoot de bal bekeken binnen.

Ruiz

Kort daarna had Bryan Ruiz voor 0-2 moeten zorgen, maar de Costaricaan schoot van dichtbij hoog over. Elm werd opnieuw gevaarlijk van afstand, maar kon Boschker opnieuw niet passeren. De tweede helft gaf lang hetzelfde spelbeeld. FC Twente leunde achteruit, Heerenveen zocht verwoed naar de gelijjkmaker maar kwam daarbij niet tot een echte kans.

Twintig minuten voor tijd zorgde Stoch voor 0-2. De spits schudde Michel Breuer, die zich met geel op zak moest inhouden, af en passeerde Lejsal opnieuw. FC Twente blijft ongeslagen en samen met PSV koploper, Heerenveen heeft alleen RKC Waalwijk nog onder zich op de ranglijst.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie
Banner NUjournaal Sport

Column Edwin Struis

'De magie van een avondje Champions League is ver te zoeken. De hoogste tijd dat de UEFA eens ingrijpt.'

Lees verder

Champions League

Ajax is niet opgewassen tegen FC Barcelona en heeft na drie speelronden slechts twee punten in de groepsfase van de Champions League.

Lees alle reacties