Tennis

Oud-winnaar Nastase vanwege schorsing niet welkom op Roland Garros

De Roemeense Fed Cup-captain Ilie Nastase is niet welkom bij Roland Garros. De oud-prof krijgt geen accreditatie omdat hij vanwege wangedrag is geschorst door de ITF.

De 70-jarige Nastase kreeg eerder deze week ook al te horen dat de organisatie van Wimbledon geen prijs stelt op zijn aanwezigheid. De tweevoudig finalist op het Engelse gras krijgt geen uitnodiging om het toernooi vanuit de koninklijke loge te bekijken en wordt mogelijk zelfs helemaal geweigerd.

De Franse tennisbond, organisator van Roland Garros, gaat nu zelfs een stap verder door de winnaar van 1973 al bij voorbaat geen accreditatie te verstrekken. Het Grand Slam-toernooi begint op 22 mei.

Nastase hield als coach van het Roemeense Fed Cup-team twee weken geleden tijdens het duel met Groot-Brittanniƫ een tirade richting onder meer de Britse speelster Johanna Konta, die in tranen uitbarstte.

Ook maakte hij racistische opmerkingen over de zwangerschap van Serena Williams. Hij bood zijn excuses aan, maar is voorlopig geschorst door de internationale tennisfederatie ITF, die de zaak in onderzoek heeft.

Lees meer over:

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.

Herinneringen aan het Ajax van 1992

Herinneringen aan het Ajax van 1992
'Net als dit seizoen begon Ajax 25 jaar geleden zonder enige illusie aan het Europese toernooi.'  
Tip de redactie