Basketbal

Duitse NBA-legende Nowitzki (38) gaat nog een jaar door

Dirk Nowitkzi gaat nog zeker een jaar door in de NBA. De 38-jarige topschutter bevestigde vrijdag dat hij volgend seizoen actief blijft bij Dallas Mavericks, waar hij al sinds 1998 speelt.

"Ik moet even kijken hoe mijn lichaam volgend jaar reageert. Maar als ik me voel zoals aan het einde van dit seizoen, ga ik misschien nog wel langer door. Maar dat laat ik nog open", zei Nowitzki.

De 2,13 meter lange forward is voor dit seizoen klaar. De Mavericks wisten zich niet voor de play-offs te plaatsen. De Duitser werd met de ploeg uit Texas in 2011 kampioen. In 2007 werd Nowitzki uitgeroepen tot beste speler van de NBA.

Nowitzki voegde zich dit seizoen in een illuster rijtje van zes basketballers die meer dan 30.000 punten maakten in de NBA. De andere vijf spelers zijn Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Kobe Bryant (33.643), Michael Jordan (32.292) en Wilt Chamberlain (31.419).

Dallas Mavericks eindigde in het reguliere seizoen op de elfde plek in de Western Conference. Alleen de beste acht ploegen uit het Westen en de beste acht uit het Oosten plaatsen zich voor de play-offs, die zaterdag van start gaan.

Lees meer over:

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie