Basketbal

Westbrook nog vier 'triple-doubles' verwijderd van NBA-record

Russell Westbrook is nog maar vier 'triple-doubles' verwijderd van het recordaantal in de NBA. De point guard leidde Oklahoma City Thunder in de nacht van maandag op dinsdag naar een knappe comeback tegen Dallas Mavericks: 91-92.

De 28-jarige Westbrook kwam in Dallas uit op 37 punten, 13 rebounds en 10 assists. Het betekende al de 37e keer dit seizoen dat de vedette van de Thunder in die drie categorieën de dubbele cijfers haalde.

Westbrook heeft nog negen wedstrijden om het record van Oscar Robertson te verbeteren. De NBA-legende kwam in het seizoen 1961/1962 tot 41 'triple-doubles' in het reguliere seizoen.

Robertson is ook de enige speler in de NBA-historie die gemiddeld een 'triple-double' scoorde over een heel seizoen. Westbrook - met gemiddelden van 31,4 punten, 10,5 rebounds en 10,4 assists - is nog steeds hard op weg om de tweede speler te worden .

Play-offs

De Thunders stonden met nog vier minuten te gaan dertien punten achter tegen de Mavericks, maar daarna maakte de ploeg van coach Billy Donovan veertien punten op rij.

Westbrook was verantwoordelijk voor twaalf van die veertien punten en de winnende score zeven seconden voor tijd.

De ploeg uit Oklahoma City heeft zeven van zijn laatste negen wedstrijden gewonnen, waardoor de Thunder bijna zeker zijn van de play-offs. De NBA-finalist van 2012 staat met 44 overwinningen en 31 nederlagen op de zesde plaats in de Western Conference.

Golden State Warriors, San Antonio Spurs, Houston Rockets, Utah Jazz en Los Angeles Clippers zijn in het Westen al zeker van de play-offs.

De Mavericks weten door het verlies tegen de Thunder dat ze voor het eerst in zeventien jaar meer nederlagen dan zeges zullen hebben in een seizoen.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie